Eliminišite glupa uverenja

Vaša svrha nije da kuvate 5 različitih jela za ručak, da opslužujete muškarca: 6 bitnih zapovesti!

Nakon rođenja dece, mnoge dame zaborave na sebe, a to sebi ne bi trebalo da dozvole, jer će im život postati nepodnošljiv
Lifestyle
14:44h Autor:
Vaša svrha nije da kuvate 5  različitih jela za ručak, da opslužujete muškarca: 6 bitnih zapovesti!
Foto: Shutterstock

U životu ovaj sindrom označava potpuno realnu pojavu, iako o njemu nećete moći da pročitate u nekom medicinskom časopisu: stanje bezvoljnosti, zvocanja, gunđanja, umora, beživotnog pogleda i odsustva želje za sanjarenjem…

Nažalost, među nama je mnogo žena sa takvim simptomima, a sve češće svaka od nas barem jednom u svom životu prođe kroz ovakvo razdoblje.

Događa se to u vidu “ne znam otkud” priliva posvećenosti čišćenju, pranju, ribanju, peglanju. Ali, što je najvažnije - u vidu zvocanja na ukućane: “Nikome osim mene ništa nije potrebno u ovoj kući, niko ne vodi računa ni o čemu osim mene”.

Nakon rođenja dece, mnoge dame zaborave na sebe, a to sebi ne bi trebalo da dozvole, jer će im život postati nepodnošljiv.

Kako izbaciti vani zlobnu “tetku” domaćicu, zajedno sa njenim zvocanjem i gunđanjem pomoću zapovesti za borbu protiv sindroma “tetke”.

Zapovest broj 1: Sve radi sa lakoćom i ljubavlju

Kako kažu filozofi - što je unutra, to je i spolja. Ako se raduješ svemu, uživaš u svakom trenutku svog života, i spolja postaješ lepa i privlačna za druge, i privlačna za sreću. Tvoje dobro raspoloženje je kao krugovi na vodi, širi se na sve koji su pored tebe.

Samo “tetke” zaboravljaju da su kod srećnih mama - srećna deca, a kod srećnih žena - srećni muževi.

Ovako je Njegoš govorio o ženama: 4 citata najlepšeg Crnogorca!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Zapovest broj 2: Nikome nisam ništa dužna!

Osećaju duga (“dužna sam”, “meni su dužni”) treba posvetiti čitav red psihijatrije. Klasika žanra: mrzim da kuvam (perem, peglam…), ali moram!

I umesto da se jednostavno oslobodimo stvari koje ne volimo, opterećujemo sebe, iritiramo ostale, pretvarajući se u ogorčenu “tetku”. Niko nas ne moli da crkavamo tri sata u kuhinji i udovoljavamo sa pet vrsta jela za ručak. To je uverenje ukorenjeno u detinjstvu “da će vas bez dobrog ručka muž ostaviti, a deca će pomreti od gladi”.To je ono što nas guši, i treba se odmah osloboditi ovog uverenja.

Zapovest broj 3: Meni je svejedno šta će reći ljudi!

Bitno je jedino šta o sebi mislim ja. A o sebi treba misliti samo lepo. Ako neko razmišlja drugačije - to su njegovi problemi. O tome “šta će ljudi reći” živciraju se samo “tetke”. “Devojke”, kao borci “traže savršenstvo samo u vlastitim očima”. Dobro držanje, lagan hod, uzdignuta brada - zar će neko posumnjati da ste boginja, savršena, srećna žena? Ne!

Ovako su poznati postideli protivnike: 10 najboljih dosetki!

Zapovest broj 4: U ženstvenoj i privlačnoj odeći, čak i sa decom u naručju - DA!

Znate li da najveću količinu ruževa koriste…nećete pogoditi, žene Arapskih Emirata! Zašto? Jednostavno - kod nas se žene doteruju kad izlaze na ulicu, idu na posao, u goste. Kod kuće, hodaju u kućnim haljinama, bez šminke…

A kod njih je suprotno! Za ljude, orijentalne dame ne moraju da se doteruju, ali kod kuće - sa suprugom ili prijateljima izgledaju kao kraljice. Zlatno pravilo, zar ne? Samo “tetke” kažu “nemam snage”, “umorna sam”, “zauzeta sam”, “neću”. “Devojke”, uključujte maštu, pomaknite se, upišite se na ples…

Muž mi uginuo, imam vaginu pektoris: 14 bisera u Hitnoj pomoći!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zapovest broj 5: Ženska svrha - ne opsluživati muškarca, a inspirisati ga

Domaćica i žena - to nije ista stvar. Prva - zabrinuta domaćica, u kecelji sa kutlačom u rukama. Druga može uveseliti kuću, postati muza, inspiracija, na kraju krajeva bilo šta - samo ne “tetka”!

Zapovest broj 6: Ja postojim i to je već dovoljno za sreću!

Složićete se, osećati se krivom, nesrećnom, jadnom, suzbijati u sebi individualnost, i pretvarati se u gunđalo - nije dobro. Isprativši nepoželjnu “gošću - tetku”, ponovo ćete početi da volite i da se radujete životu. Možete potrošiti novac u kozmetičkom salonu bez griže savesti i u belim pantalonama se spustiti niz tobogan sa decom. Ko je rekao da odrasle žene to ne mogu? ”Tetke”?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs