Progovorila o tabu temi

Nisam želela decu, preči mi je bio novac: Iskreno priznanje žene! (FOTO)

Nikada nije rodila, niti je imala želju za decom i jedna je od retkih koja priznaje da je za to odgovoran novac
Lifestyle
23:52h Autor:
Nisam želela decu, preči mi je bio novac: Iskreno priznanje žene! (FOTO)
Foto: Facebook/BonnieGayle101

Boni Gejl nikada nije rodila, niti je imala želju za decom i jedna je od retkih koja priznaje da je veliku ulogu u toj odluci imao novac. Svoja razmišljanja o ovoj tabu temi podelila je s Huffington Post-om.

"Mnoge žene osećaju prirodnu želju za majčinstvom. To je predivno jer svetu treba puno dobrih i posvećenih majki. Ja jednostavno ne spadam u tu kategoriju.

Kada sam ušla u 20-e, bila sam sigurna da mi majčinstvo nije zapisano u kartama. Nisam osećala želju za detetom. Nadjačala ju je moja strast za samostalnošću i samootkrivanjem. Takođe sam bila sumnjičava prema velikoj odgovornosti koja ide uz vaspitanje deteta.

Nikada neću imati decu zbog prerane menopauze: Kako se Amanda izborila sa teškim saznanjem!

Lagala bih kad bih rekla da finansije nisu imale veliku ulogu u mojoj odluci. Odrastala sam u stabilnoj porodici srednje klase i to je oblikovalo moju radnu etiku. Kao tinejdžerka sam radila posle škole jer sam želela da imam više novca i uživala sam u njegovom trošenju. Kada sam diplomirala, razmišljala sam o tome šta želim od svoje karijere. S 28 godina osnovala sam svoju računovodstvenu agenciju. Od tada je moja firma samo rasla, često sam radila do kasno u noć, žrtvovala vikende i praznike kako bih izgradila uspešan biznis. Bacila sam se na glavu u sve to, uzimala nove klijente, pripravnike i usavršavala svoje veštine. Čak i da sam želela decu u to vrijeme, ne bih to mogla da izvedem.

Takođe sam uživala da provodim vreme sa svojim prijateljima bez razmišljanja o tome kada moram da idem kući. Videla sam da su oni dobili mnogo toga uz svoje porodice, ali bilo mi je jasno da ja to isto ne bih izvukla iz roditeljstva.

<\/div>

Kao što sam se nadala, moja odluka da ne budem majka donela mi je ogromnu finansijsku slobodu. Uz to što sam mogla punom parom da nastavim sa svojom računovodstvenom agencijom, uspela sam da investiram u druge projekte koji su mi važni. Ne bih to mogla da uradim da imam decu o kojoj bih morala da brinem.

Sada sam u srednjim 50-im i penzija je nešto što mi često pada na um. U ovom trenutku sa strane imam 125.000 dolara u penzionom fondu. Moj plan je da nastavim da investiram u sledećih nekoliko godina kako bih uštedela još novca za penzionerske dane. Nemam dugove, a moj drugi biznis vredi između 500 i 700 hiljada dolara.

Majka me je sprečila da abortiram: Ispovest devojke koja je prerano ostala trudna!

<\/div>

Ako ste stekli utisak da nisam mnogo razmišljala o tome da li želim da imam decu, pogrešili ste. To nije bila odluka koju sam donela olako. Upravo suprotno, to je nešto zbog čega sam se dosta preispitivala. Bila sam u dugoj i ozbiljnoj vezi koja je mogla da se završi brakom, ali on je stvarno želeo dete. Tada sam se zapitala da li sam možda ipak previše rigidna u tom pogledu. Na kraju ipak nisam mogla da opravdam donošenje deteta na ovaj svet ako ne mogu da mu u potpunosti budem posvećena i zato se naša veza završila.

Blagoslovena sam drugom decom u svom životu. Moja sestričina i sestrić su divni, volim da provodim vreme s njima i da ih gledam kako rastu. Na kraju se to što nisam imala decu pokazalo kao pametna lična i finansijska odluka zbog koje sam se dobro osećala. Sledila sam svoje srca i slušala svoju intuiciju."

Nekad i sad: Kako se deci govorilo pre 30 godina, a kako danas!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs