Prema Feng šuiju

Odbija bolest i negativnu energiju: Ova boja ima isceljujuću moć!

Ne samo da je to boja Metala, već se razlaže na 7 osnovnih boja i odličan je izvor jang energije koja je neophodna u slučaju bolesti
Lifestyle
18:10h Autor:
Odbija bolest i negativnu energiju: Ova boja ima isceljujuću moć!
Foto: Shutterstok

Pojava bolesti i pad u postelju je svakome neprijatan i izvor je večno prisutnog straha od smrti, ali to je neizostavan deo životnog ciklusa i zavisi od promena kvaliteta či energije tokom vremena.

U tehnici letećih zvezda crna zvezda broj 2 se naziva zvezdom bolesti, a zlokoban uticaj svakako ima i žuta zvezda 5 ili Vu Vang, najnegativnija pojava u karti letećih zvezda.

Prilikom pojave bolesti, u većini slučajeva ćemo uspeti ove zvezde da povežemo sa trenutnim stanjem, bilo kroz godišnju, mesečnu ili planinsku zvezdu.

Siromaštvo, bolest, svađe: Izlečite negativnu energiju doma!

Ako pogledamo originalni Lo šu kvadrat, uviđamo da su obe zvezde vezane za zemljani element. Kako bismo ih oslabili, potrebno je primeniti element Metal, koji po Feng šui reduktivnom ciklusu elemenata crpi element Zemlju.Postavljanje zvončića sa 6 metalnih cevi je česta preporuka, ali to nije moguće uvek provesti u praksi. Zato Kinezi imaju drugo rešenje, a ono podrazumeva primenu bele boje.

Ne samo da je to boja Metala, bela boja (sunčeva svetlost) se razlaže na 7 osnovnih boja i odličan je izvor jang energije koja je neophodna u slučaju bolesti.

Bolesnika treba prebaciti u sobu sa belim zidovima, posteljina mora biti čista i po mogućnosti bela, u sobu mora dopirati puno sunčeve svetlosti, a povoljno je postaviti i sveže cveće u istočni deo te prostorije.

Sunčeva svetlost i sveže cveće su odlični aktivatori jang energije, s tim da se cveće mora redovno da se menja, jer čim uvene, ono otpušta lošu i usporavajuću jin energiju.

Privlače bolest, nesreću i neuspeh: Ovo su najgora mesta za krevet!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs