Obratite pažnju

Zašto vam se dešava ono što ne planirate: Krivi su ovi faktori!

Čekajući da se stvore pravi uslovi, nikad ništa nećete uraditi
Lifestyle
12:18h Autor:
Zašto vam se dešava ono što ne planirate: Krivi su ovi faktori!
Foto: Shutterstock

Imate li ponekad osećaj da tapkate u mestu? Osećate da vam je potrebno malo podsticaja da nastavite dalje? Niste jedini. Iako svako od nas ima svoju životnu priču, za to što vam se dešava verovatno su “krivi” ovi faktori:

Puno razmišljate, a malo radite

Džaba vam što imate fantastičnu ideju, ako ništa ne uradite sa njom. Jedini način da ostvarite svoje snove i pobedite svoje sumnje jeste da iskoračite iz zone komfora i suočite se sa izazovima. Čekajući da se stvore pravi uslovi, nikad ništa nećete uraditi. Velike stvari nastaju upravo tako što počnete od onoga što upravo sada imate na raspolaganju.

Možete i morate: 30 stvari koje garantuju bolji život, a od vas zavise!

Vaš kreativni um nije usmeren

Ograničenja su hrana produktivnoj strani našeg kreativnog uma. Iako se čini da upravo kad imamo slobodu možemo postići mnogo toga, stvar je obrnuta. Potpuna sloboda nam nudi beskrajne mogućnosti, ali su naša nastojanja da nešto uradimo potpuno neusmerena i razbacana. Samonametnuta ograničenja nas teraju da razmišljamo drugačije i da se suprotstavimo izazovima što dovodi do stvaranja novih rešanja. Umesto da razmišljamo “izvan kutije”, najbolje je da uđemo u jednu kutiju i da rešavamo taj jedan problem dok ga ne rešimo.

Suviše ste fokusirani na strahove i poraze

Vaši problemi su zapravo vaši pokloni koje ćete iskoristiti za sopstveni razvoj, ako želite. Nikad ne odustajte samo zato što se trenutno osećate poraženo. Nastavite kao da se ništa nije desilo, i to s jednom mišlju: da budete bolji nego što ste bili juče. Nije bitna brzina napretka, bitno je da napredujete. Na kraju, nije toliko bitno šta vam se trenutno dešava, već kako pokušavate da rešite problem. Fokusirajte se na stvari koje želite, a ne na poraze i strahove.

7 izvora loše energije u vašem životu: Nema promene dok ih se ne rešite!

Vaša očekivanja vas slamaju

Nerealna očekivanja koja postavljate pred sebe prevelik su teret. Umesto da razbijate glavu da li je vaša čaša poluprazna ili polupuna, budite zahvalni što imate čašu i pokušajte da iz nje izvučete maksimum. Veličina vaše sreće i uspeha direktno je proporcionalna veličini vaših misli i toga kako se postavljate prema problemima. Stvari skoro nikad ne ispadnu baš onakve kako priželjkujemo. Nadajte se najboljem, ali očekujte manje. Čak i ako ne dobijete ono što se priželjkivali, ne zaboravite da ste mnogo toga naučili usput i da ste sigurno nešto dobili.

Smetnuli ste s uma svoj glavni cilj

Možda će vam ljudi govoriti da ga nije moguće ostvariti, ali jeste. Ako iskreno želite. Iako pred vama stoje nebrojene prepreke, možete ostvariti svoje ciljeve. Možda vam situacija trenutno ne ide u prilog, no ako se potrudite, možda hoće. Kada se nešto što mnogo želite da ostvarite poveže sa svrhom vašeg postojanja, sve postaje moguće. Kada ste motivisani i odlučni da nešto uradite, korak po korak ćete ostvariti svoj cilj.

Strahovi uništavaju štitnu žlezdu: Jedina vežba koja podstiče hormon sreće!

Igrate na sigurno

Bol je užasan deo naših života, ali je od životne važnosti jer osnažuje naš um, dušu i telo. Ne možete da stasate u snažnu, odvažnu i uspešnu osobu ako ste rasli pod staklenim zvonom. Za to su vam potrebna prava životna iskustva. Bez obzira na to koliko se trudili da naučite da budete jaki, odvažni i vešti u važnim životnim stvarima, bićete samo polovično uspešni dok god to ne proživite u stvarnom životu. Zato, pustite život da vas nauči lekcije bez kojih ostvarenje najluđih snova nije moguće.

Opirete se opraštanju

Vaša sposobnost da sebi i drugima oprostite najvažniji je znak vaše emocionalne i duhovne zrelosti. Ovaj proces prihvatanja i razumevanja omogućava vam da se oslobodite situacije koja je završena kako biste nastavili sa svojim životom. Ključ je u tome da budete zahvalni za svako iskustvo, bilo pozitivno ili negativno. Ponekad treba zastati, razmisliti o prethodnim događajima i reći: “Hvala ti za ovu lekciju!” Zamislite kada bi svaka osoba na svetu koja vam duguje neko izvinjenje uradila to danas, kakvo bi to olakšanje bilo. Zamislite, takođe, da to uradite i vi. Koliko bi samo problema na svetu tako nestalo.

Ovako je govorio Meša Selimović: Živi što lepše, ali tako da te nije stid!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs