Saznajte

Pedesetogodišnjaci otkrili za čime žale: Da ponovo imaju 25, promenili bi ovih 10 stvari!

Pedesetogodišnjaci su najbolji učitelji kada je u pitanju dobar savet o tome kako dvadesete i tridesete učiniti još boljima
Lifestyle
23:36h Autor:
Pedesetogodišnjaci otkrili za čime žale: Da ponovo imaju 25, promenili bi ovih 10 stvari!
Foto: Shutterstock

Životno iskustvo i praktična mudrost u pedesetima imaju svoj vrhunac. I dalje vitalni i puni samopouzdanja, pedesetogodišnjaci su najbolji učitelji kada je u pitanju dobar savet te kako dvadesete i tridesete učiniti još boljima.

Za istraživanje koje je proveo Huffington Post pedesetogodišnjaci su otkrili šta bi voleli da im je neko rekao kad su imali 25 godina. Šta tada nisu znali, a sada je očigledno.

Ovako je Njegoš govorio o ženama: 4 citata najlepšeg Crnogorca!

1. Izborite se za sebe

Budite svoj najbolji advokat i glasnogovornik. Borite se za svoja prava i bez straha izražavajte i argumentovano branite svoje mišljenje.

2. Birajte svoje bitke

Ne gubite vreme na nepotrebne poslove i nevažne ljude. Odredite životne prioritete i ne odustajte od svojih snova i ciljeva.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

3. Štedite novac

Ne trošite novac na nepotrebne stvari i štedite gde god možete. Penzija vam se možda čini dalekom, ali bliže je nego što mislite.

4. Putujte više

U dvadesetima, pre nego što osnujete porodicu i zaglibite u kreditima - putujte, jednoglasno odgovaraju pedesetogodišnjaci. Putujte kad i gde god možete.

Mahatma Gandi otkrio još u 20. veku: Ovih 7 stvari će nas uništiti!

5. Smanjite dugove

Izbegavajte život i kupovinu na rate jer je to, za veliki broj ljudi, jedan od prvih koraka prema financijskom bakrotu i debelom minusu iz kojeg ćete se teško izvući.

6. Koristite kremu za sunčanje

Možda vam se čini smešno, međutim uz toliko prisutnu količinu štetnih UV zračenja - zaštitna krema bi trebalo biti obavezna, naravno ukoliko želite da zadržite zdravu kožu i mladolik izgled.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

7. Dobro razmislite pre sudbonosnog "da"

Veliki broj ispitanika konstatovao je kako im je žao jer su prebrzo ušli u brak i izgubili svojevrsnu slobodu. Dobro razmislite o svojim postupcima i supružniku sa kojim biste voleli da dočekate starost.

8. Usporite malo

Ugasite društvene mreže, zastanite sa potragom za savršenom karijerom. Prolongirajte malo studije i još jednom ispitajte čime biste želeli da se bavite.

9. Obratite pažnju na učenje celog života

Učite novi jezik, upišite kurs kreativnog izražavanja, posećujte zanimljiva predavanja i svaku priliku koristite za učenje i sticanje novih veština.

10. Pazite na zdravlje

O zdravlju u starosti treba početi misliti već u ranim dvadesetima. Stil života, način ishrane i vežbanje - glavni su preduslovi zdravog života u trećoj životnoj dobi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs