7 životnih mudrosti

Ne srljajte iz problema u problem: Suočite se sa preprekama!

Kada se pojavi problem, zapitajte se šta možete naučiti iz te situacije
Lifestyle 30.04.2015. - 14:31h Autor: Stil
Foto: Thinkstock

Svako se u nekom trenutku nađe u "začaranom krugu" mnogobrojnih problema koji uništavaju svaki delić preostalog optimizma. Međutim, morate pronaći način da se izborite sa njima tako da vas ne koče u životu.

 

Evo kako to da uradite:

 

Otvoreno pismo Meril Strip: O ovome više ne želi da ćuti!

 

1. Skoncentrišite se na danas

 

Ako se usredsredite samo na danas, a na sutra kada ono stigne, poštedećete sebe stresa i bićete produktivniji. Naravno, bitno je da planirate ono što vas očekuje, ali kompulzivno razmišljanje o budućnosti nikako vam neće doprineti.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2. Suočite se sa preprekama

 

Lako je sedeti i zamišljati sve strašne stvari koje vam se mogu dogoditi, ali najčešće su to samo velika "čudovišta" koja postoje samo u mislima. Sve prepreke možete savladati ako se potrudite.

 

3. Potrudite se  da razumete

 

Razgovarajte sa ljudima, napravite malo istraživanje i videćete kako anksioznost i strahovi nestaju. Razumevanje je uvek korisno, ali preterano razmišljanje, kao što smo već spomenuli nije.

 

Pogledajte u dlan: Leva šaka otkriva budućnost, desna prošlost!

 

4. Pronađite dobre strane problema

 

Problemi nam pomažu da bolje razumemo sebe i razvijamo se. Neka vas problemi ne obeshrabre potpuno jer uvek ima više prilika nego problema, a ako se usredsredite na jedan problem, nećete videti druge opcije. Kada se pojavi problem, zapitajte se šta možete naučiti iz te situacije.

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

5. Pripazite koje fraze koristite

 

Nemojte govoriti ili misliti negativno. Uvek koristite reči poput - nada, vera i pobeda. Iz reči koje koristite proizlazi velika moć. Ako koristite negativne reči osećaćete se sve negativnije i negativnije, a ako koristite pozitivne reči i vaš odnos prema životu biće pozitivniji.

 

Poštujte sebe, naučite lekciju, ispravite grešku: Dalaj Lamina pravila za dobar život!

 

6. Nemojte srljati

 

Ako imate neki cilj u vidu sigurno ćete se žuriti, ali ako nesmotreno trčite mogli biste pasti. Da biste stigli tamo gde želite često je sporiji pristup bolji i efikasniji.

 

7.  Nemojte učiti samo iz svojih grešaka

 

Greške su zanimljive jer mogu da nas nauče nečemu vrednom. Učite i iz grešaka drugih ljudi, ne morate sve probleme iskusiti na svojoj koži.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...