Promeniće vam pogled na život

Teško kontrolišete negativne emocije? Ova mudra priča je za vas!

Loša narav ostavlja posledice kako vama, tako i onima kojima ste možda u afektu rekli nešto što nije trebalo
Lifestyle
18:56h Autor:
Teško kontrolišete negativne emocije? Ova mudra priča je za vas!
Foto: Shutterstock

Ukoliko imate problema sa kontrolisanjem emocija, naročito onih negativnih, ili znate nekoga ko često u afektu kaže nešto što ne bi trebalo, ova priča može da vam pomogne.

Bio jednom jedan dečak s veoma lošom naravi. Njegov otac mu je dao punu vreću eksera i rekao mu da svaki put kad pobesni i izgubi kontrolu nad sobom, zakuca jedan ekser u ogradu. Prvog dana dečak je zakucao trideset, i više eksera u ogradu. Tokom sledećih nekoliko meseci, on je naučio da kontroliše svoj bes i broj ukucanih eksera se smanjivao.

Često ste uvređeni i ljuti? Ovo je poučna priča koju treba da pročitate!

Otkrio je da je lakše da kontroliše svoju narav, nego da zakucava eksere u ogradu. I tako je došao period tokom kojeg celog dana nije pobesneo. Rekao je to svom ocu, a on mu je odgovorio da svakog dana u kojem uspe da kontroliše svoje ponašanje, iz ograde iščupa po jedan ekser. Dani su prolazili i jednoga dana dečak je rekao svom ocu da je iščupao sve eksere.

Rešite se negativnosti savetima ruskog psihologa Ljermontova: Tehnika postavljanja tri pitanja!

Otac je uzeo sina za ruku i odveo ga do ograde. Tada je rekao: "Dobro si to uradio, sine moj, ali pogledaj sve te rupe u ogradi. Ograda više nikad neće biti ista. Kada u besu kažeš neke stvari, one ostavljaju ožiljak, kao što su ove rupe. Koliko god da ti je kasnije žao što si nekome nešto uradio ili rekao, rane ostaju."

Tihi okidači bolesti: Određene emocije mogu da budu kobne po organe!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs