Strašno iskustvo

Ko je ovaj starac u ogledalu? Kako izgleda kad vam nestane 12 godina sećanja!

Posle sam se pitao i zašto mi roditelji ne dolaze u posetu. Bilo je bolno saznati da mi je majka umrla tri godine ranije - rekao je on
Lifestyle
15:10h
Ko je ovaj starac u ogledalu? Kako izgleda kad vam nestane 12 godina sećanja!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Italijanski lekar koji se probudio iz kome i shvatio da mu je nestalo 12 godina sećanja, odlučio je da javno ispriča sve o svojoj borbi da se navikne na normalan život posle tog neobičnog iskustva.

Pjerdante Pićioni učestvovao je u teškoj saobraćajnoj nesreći 31. maja 2013. godine - prenosi La Repubblica. Bio je u komi osam sati, a kad se probudio mislio je da je 25. oktobar 2001.

Nije se mogao da seti ničega posle tog datuma. U razgovoru se prisetio i šoka kada je ugledao svoju suprugu, iznenada mnogo stariju, druge boje kose i sa borama. Umesto dva sina, dečaka od osam i 11 godina, u posetu su mu došla dva odrasla muškarca s bradama.

Japanski metod podmlađivanja - Zogan masaža briše bore za samo 5 minuta! (VIDEO)

"Nakon dva dana došao sam do ogledala u kupatilu. Ko je ovaj starac? Posle sam se pitao zašto mi roditelji ne dolaze u posetu. Bilo je bolno saznati da mi je majka umrla tri godine ranije", rekao je Pićioni.

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Morali su da mu objašnjavaju i zašto se u Italiji plaća nekakvim eurima, a ne lirama, naučiti ga kako se koristi smartfon, a morao je ponovo i na fakultet, da prouči koliko je medicina napredovala u tih 12 godina. Otkako se probudio iz kome, sve u nadi da će mu iznenada sinuti, Pićionijeva porodica mu je pokazivala fotografije, filmove i utakmice iz razdoblja kojeg se ne može setiti i vodila ga na mesta koja ne pamti.

"Nisam još izgubio nadu da moja "baza podataka" nije izbrisana, već da je samo pod šifrom i da ću negde pronaći lozinku", rekao je on.

Provela tri godine misleći da je mrtva - Devojčica (17) ispričala strašno iskustvo!

Pićioni je odbio invalidsku penziju i, pobedivši skepticizam kolega, vratio se 1. februara na posao, na radno mesto lekara hitne službe u Kodonji, gradiću 60 kilometara jugoistočno od Milana. Magazinu La Repubblica je rekao i da mu je pisanje dnevnika pomoglo u teškim trenucima, uključujući napade depresije, kao i da razmišlja da sve svoje doživljaje pretvori u knjigu.

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs