Neverovatno

Ne može bez svog posla: Želi da je sahrane u frizerskom salonu!

U svom testamentu izrazila želju da urna sa njenim pepelom ubuduće bude izložena na određenom mestu u njenom nekadašnjem salonu
Lifestyle
18:30h Autor:
Ne može bez svog posla: Želi da je sahrane u frizerskom salonu!
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Vlasnica jednog frizerskog salona biće sahranjena na svom nekadašnjem radnom mestu!

Ona je u amanet svojoj deci ostavila da kada umre počiva na radmom mestu gde je provela čitav svoj radni i vek. Želja će joj biti ispunjena i sledeće nedelje u frizerskom salonu preminule u Klagenfurtu, biće položena njena urna.

Naime, preminula vlasnica ovog frizerskog salona je toliko bila vezana za njega da je u svom testamentu izrazila želju da urna sa njenim pepelom ubuduće bude izložena na određenom mestu u njenom nekadašnjem salonu, piše list Hojte.

Priča koje ćete se naježiti - Sahranila muža pa dobila cveće od njega! (VIDEO)

Prema austrijskom zakonu, urne sa pepelom kremiranih tela pokojnika ne moraju biti sahranjene na grobljima, nego oni, koji se odluče na kremaciju, mogu putem testamenta sami odlučiti gde će urna sa njihovim pepelom stajati. Ovo naravno mora biti odobreno od strane posebne pogrebne službe.

Službeno odorenje za postavljanje i držanje urne na određenom mestu košta između 500 i 700 evra, a sama cena varira u zavisnosti od opštine koja to odobrenje i izdaje. Budući da je kćerka preminule, koja je sada postala vlasnica pomenutog frizerskog salona, dobila službeno odobrenje, urna sa pepelom njene majke će od sledeće nedelje biti izložena u ovom frizerskom salonu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs