Nova generacija selfija

Test ličnosti: Da li ste narcisoidni kao Kim Kardašijan ili samouvereni kao Skarlet Johanson?

Svima je već dobro poznata izreka da je lepota u oku posmatrača, a oko posmatrača lepim ljudima smatra one koji im najviše fizički liče
Lifestyle
04:18h
Test ličnosti: Da li ste narcisoidni kao Kim Kardašijan ili samouvereni kao Skarlet Johanson?
Foto: Beta/Fonet

Još od malena, roditelji nas uče tome da zli i sebični ljudi o sebi misle samo u superlativima, ali činjenica je da jedan mali Narcis čuči u svakom od nas. Među ljudima koji su nam lepi često biramo one koji su nam vrlo slični, i to na nesvesnom nivou. Da bi se ispitala istinitost te teorije, sprovedena je jedna anketa u kojoj su učestvovale dame iz različitih salona lepote - njihov zadatak bio je kažu koja od ponuđenih slavnih ličnosti im je najlepša.

Koja ispitanica je odabrala Skarlet Johanson, koja Kim Kardašijan, a koja Džulijen Mur?

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Neverovatna sličnost: Svetske zvezde koje liče! (FOTO)

Rezultati govore da su devojke odabrale one poznate ličnosti čije su fizičke osobine najsličnije njihovim. Međutim, spada li to u kategoriju narcisoidnosti?

"Ja bih to pre povezala sa nekom zdravom dozom samoljublja. Ako nam se sviđa neko ko je po tipu sličan nama, to verovatno znači da se i mi sami sebi dopadamo", izjavila je za RTL psiholog Tanja Dejanović Šagadin.

Istraživanje je pokazalo da je pozitivno i zdravo ako na drugim ljudima lepim smatrate nešto što imate i vi sami. Ali prava narcisoidnost je nešto sasvim drugo.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

"Oni su uglavnom dosta kompetitivni. Vrlo teško im pada kada u nečemu nisu najbolji, teško im je da to prihvate. Sa druge strane, okolina im može slati mnogo poruka u vezi sa tim da su hladni, da pričaju samo o sebi.Tada je korisno potražiti i stručnu pomoć”.

Džulijen Mur (53) otkrila tajnu mladolikosti: Nega kože, hidratacija i joga su njeno oružje!

Novu generaciju narcisa, međutim, iznedrio je novi bum selfija. Ali ne tek poneki, već cela gomila. "Problem nastaje kada selfi postane glavni cilj i smisao nekog događaja. Dakle, ako odete negde kako biste se slikali milion puta, to onda ne vodi stvarnom doživljaju događaja", dodaje psiholog.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Uhvatiti svoj odraz u izlogu kada šetate gradom sasvim je normalna stvar. Selfiji na svakom ćošku te iste šetnje - baš i nisu. Na primer, Kim Kardašijan voli da bude u centru pažnje, a selfije pravi gde god da krene, pa spada u ekstreman primer narcisoidnosti. Džulijen Mur je tip ličnosti potpuno suprotan od Kim, povučena je i bavi se kućom i decom. Optimalan izbor bio bi Skarlet Johanson koja ima zdravu dozu samouverenosti.

Ko je vama sličniji?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs