Srećan kraj

Majka mi je spremala sahranu: Anoreksična Sian (20) imala samo 22 kilograma! (FOTO)

Ova hrabra 20-godišnjakinja izborila se sa opakim poremećajem u ishrani i smatra da je ona dokaz da ova opaka bolest ne mora da vodi u smrt
Lifestyle
04:26h Autor:
Majka mi je spremala sahranu: Anoreksična Sian (20) imala samo 22 kilograma! (FOTO)
Foto: Facebook / Sian Ellen Clarke

Borba protiv anoreksije mlade Sian Klark je u jednom trenutku postala toliko beznadežna, da je njena majka počela da razmišlja o sahrani svoje ćerke.

Naime, pre samo 18 meseci, Sianina težina iznosila je 22 kilograma, zbog čega su joj se videle bukvalno sve kosti. Međutim, od tada se ova hrabra 20-godišnjakinja izborila sa opakim poremećajem u ishrani i smatra da je ona dokaz da ova opaka bolest ne mora da vodi u smrt.

"Osećam se odlično, iako i dalje imam loše dane. Još uvek mi se desi da kada stanem na vagu pomislim: 'Šta si to sebi uradila?' ", počinje svoju priču Sian. Anoreksija je počela da uzima maha kada je ova mlada žena imala samo 15 godina, prenosi britanski Mirror.

Štrikanje i heklanje je zdravo: Pomaže u sprečavanju Parkinsonove bolesti i anoreksije!

"Nisam mogla da vodim normalan život, ali želim da poručim onima koji prolaze kroz sve ovo da moraju da

veruju u sebe. Morate da saznate razlog zašto to radite. I možete da pobedite anoreksiju", dodaje Sian.

Svoje tinejdžerske dane provela je trpeći maltretiranje u školi i prolazeći kroz brojne tretmane po bolnicama ne bi li joj lekari našli leka, jer je težina krenula drastično da joj opada. Čak je sa samo 19 godina 2013. doživela srčani udar.

"To je bilo nešto najgore za mene, pakao. Bila je toliko blizu smrti, a to je najgori košmar svake majke. Dok sam bdela nad njenom posteljom, počela sam da razmišljam da je možda vreme da joj organizujemo sahranu. Lako je moglo da se desi da joj sada posećujem grob", priseća se stravičnih trenutaka njena majka Deniz.

Dajan Kiton bolovala od bulimije: Jela sam kao da ne postoji sutra, a onda bih sve to povratila!

Čak ni lekari nisu očekivali da će se Sian izvući, jer je nemoguće da odrasla osoba živi sa samo 22 kilograma.Međutim, tretmani su se pokazali uspešnim i devojka je počela da se oporavlja.

"Sian mi je rekla: 'Mama, ovo više nikome ne sme da se desi' ", dodaje Deniz. Nakon što je počela da se oporavlja, mlada žena je započela i aktivnu borbu protiv poremećaja u ishrani.

"Bol, patnja, mučenje, ali nada sve borba protiv poremećaja u ishrani", jedan je od slogana koje je Sian osmislila, a takođe i direktno pomaže obolelima, za šta je i odlikovana. Međutim, njena lična borba još uvek nije gotova, jer se trenutno i dalje nalazi na oporavku u jednom centru, ali se nada da će se uskoro vratiti kući.

Monika Seleš o najtežim trenucima u životu: Osećala sam sramotu zbog prejedanja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs