Važno je znati

7 lekcija koje naučimo iz sopstvenih grešaka: Nesavršenosti nas zapravo čine savršenim!

Potpuno ćete prihvatiti samoga sebe tek kada prihvatite da ste pogrešili. Moguće je smejati se sopstvenim greškama i potom se truditi da ih ispravite
Lifestyle
18:08h Autor:
7 lekcija koje naučimo iz sopstvenih grešaka: Nesavršenosti nas zapravo čine savršenim!
Foto: Thinkstock

Svi svakodnevno grešimo. Živimo i delujemo kako bismo sprečili greške, ali svejedno desi nam se da omašimo. Greške treba da slavimo jer nas one čine posebnim i omogućavaju da naučimo važne životne lekcije.

1. Naučićete šta tačno želite i kako želite da živite

Greške nas bude iz rutine i našu pažnju preusmeravaju na problem. Rešavanje tih problema nam omogućava da shvatimo koliko smo zapravo jaki. Ako ste dovoljno mudri, iz svake greške ćete dovoljno da naučite. Iznova ćete preispitati svoje ciljeve i vrednosti koje će vam omogućiti da jasnije odredite svoj put prema cilju.

Kojih 7 otrovnih misli sputavaju vašu sreću pročitajte OVDE.

2. Prihvatićete sami sebe

Potpuno ćete prihvatiti samoga sebe tek kada prihvatite da ste pogrešili. Moguće je smejati se sopstvenim greškama i potom se truditi da ih ispravite. Većina nas se oseća loše nakon što pogrešimo. To je navika s kojom moramo da prestanemo ako želimo da cenimo sami sebe. Osobe koje nas vole i cene će ostati uz nas bez obzira na naše mane i greške. Nesavršenosti su ono što vas zapravo čini savršenim.

3. Suočićete se sa svojim strahovima

Ponekad, čak i uz najveći trud, ne uspevamo. Možda ćete da napravite sve što je u vašoj moći kako biste postigli željeni rezultat, a svejedno nećete uspeti. U tome ćete da pokušavate nekoliko puta. Suočavanje sa greškama nas često vodi suočavanju sa sopstvenim strahovima. Kada se sa tim strahovima suočimo, oni polako počinu da nestaju.

Koje 3 greške pravimo na početku veze saznajte OVDE.

4. Naučićete šta smete, a šta ne smete

Kada doživite posledicu jedne greške, tek tada ćete zapravo da shvatite hoćete li je ikada više ponoviti. Posledica greške je nešto najmoćnije što ćete ikada da osetite. Sve što kažemo ili uradimo, ostavlja za sobom neke posledice. Nakon svake neprijatne posledice ćete sebi da postavljate nekoliko pitanja. Kako možete da iskoristite ovo iskustvo? Šta možete drugi put da uradite drugačije? Kako ćete se ponašati u budućnosti?

5. Greške vas uče odgovornosti

Preuzeti odgovornost nad neuspehom neće biti lako, niti zabavno. Ali, preuzimanje odgovornosti je ono što vam preostaje nakon što pogrešite. Tek tako ćete da naučite šta možete sledećeg puta da uradite drugačije. Shvatićete da vaše odluke i radnje imaju veliki uticaj na određivanje kvaliteta vašeg života.

Zbog koje dve greške ne možete da pronađete ljubav pročitajte OVDE.

6. Naučićete da kontrolišete sopstveni život

Svoje greške ćete da zapamtite i dobro ćete ih se prisetiti svaki put kada budete preduzimali određene korake u budućnosti. Tada se prisetite da ste osoba koja ima kontrolu nad svojim životom. Vi ste osoba koja donosi odluke i snosi odgovornost za njih. Greške će vas naučiti da ste jedina osoba koja upravlja samim sobom i konačno ćete preuzeti kontrolu nad sopstvenim životom.

7. Inspirisaćete druge oko sebe

Osobe iz vašeg okruženja će, ako su dovoljno mudre, naučiti iz vaših grešaka. Doprineće ćete kvalitetu života ljudi oko sebe. Potrudite se da iz vaših grešaka najviše nauče vama bliski i dragi ljudi. Nemojte skrivati svoje greške, podelite ih sa dragim osobama. Takođe, potrudite se da i vi sami nešto naučite iz tuđih grešaka.

OVDE pročitajte kako da ulepšate život karmičkim lekcijama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs