Kao što perete zube, perite i mozak

I mozgu je potrebna higijena da bi bio zdrav: Jednostavna tehnika za svakodnevno osveženje!

Ako svakodnevno perete zube (bar dva puta), zar ne mislite i da mozak zaslužuje ovakvu higijenu?
Lifestyle 24.11.2014. - 21:02h Autor: bizlife.rs
Foto: Shutterstock

Da li ste znali da kancelarijski službenik u jednom satu 37 puta promeni prozor na kompjuteru? U proseku, naravno. Neki i više stotina puta u šezdeset minuta. Na to dodate stres koji može da bude kriv kada zaboravite da sačuvate otkucan tekst ili važne papire ostavite kod kuće. Tako dobijete loš poslovan dan koji može da preraste u potpunu propast.

 

Pošto je malo ko zainteresovan za neuspeh i dane na poslu ravne debaklu, važna je informacija da je svačijem mozgu neophodno svakodnevno „pranje“ baš kao i zubima. Ako svakodnevno perete zube (bar dva puta), zar ne mislite i da mozak zaslužuje ovakvu higijenu?

 

Iznenađujuća formula za uspeh u četiri koraka - OVDE saznajte više!

 

Kako?

 

Tako što deset minuta na dan ne radite ništa. Isključite vijuge. U radno vreme se povucite na deset minuta, zatvorite oči, mentalno posmatrajte šta se dešava, posmatrajte svoje misli koje će se rojiti. Samo ih posmatrajte bez osuđivanja, procene i emotivne reakcije. Probajte da se fokurisate na jednu tačku i da budete savršeno svesni sadašnjeg trenutka. Šta god da vam se u glavi dešava za tih deset minuta, vi samo budite posmatrač.

 

OVDE saznajte čime da hranite mozak - budite svakim danom sve pametniji!

 

Ovo se, naravno, vežba. Dan za danom, biće vam mnogo lakše da kontrolišete svoju “glavu“ dok ne dođete do momenta da u tih deset minuta jednostavno ne mislite. Ovo je pravo osveženje i „dubinsko pranje“ mozga posle čega neće biti velikih grešaka (baš kao što je redovno pranje zuba preventiva za manje karijesa).

 

Trik od 60 sekundi - OVDE saznajte kako da se rešite bola u leđima!

 

Ako ne možete da utičete na sve što vam se dešava, sigurno možete da promenite način na koji doživljavate svet oko sebe.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...