Šta biva sa dušom životinja posle smrti: Sveštenik dao odgovor koji se mnogima neće svideti

Sveštenik je otkrio šta biva sa dušom životinja posle smrti.

Lifestyle
11:26h
Šta biva sa dušom životinja posle smrti: Sveštenik dao odgovor koji se mnogima neće svideti
Foto: Shutterstock

Smrt kućnih ljubimaca veliki je gubitak za jednog čoveka, a razumeju ga samo oni koji su prošli kroz emotivno rastrojstvo nakon smrti svog ljubimca. na poertalu "Svetosavlje", pronašli smo odgovor duhovika, na pitanje "šta se dešava sa dušama životinja nakon njihove smrti".

Odgovor duhovnika, prenosimo u celosti.

"Eto, kod mene se javlja druga briga: a šta će da bude sa mnogim ljudima koji su stvoreni po Njegovoj slici i prilici (obrazu i podobiju) a izabrali su da ovaj život žive van Boga? Mislim da je ovo veća briga od životinja i kućnih ljubimaca? Gospod je sve ovo stvorio oko nas samo sa jednim razlogom – da se služi čoveku.

Kućni Ljubimac
foto: Shutterstock

Svo biblijsko Otkrovenje nam nigde ne govori šta će da bude sa životinjama i ostalom živom prirodom, osim jednog – da će da bude Novo nebo i Nova zemlja, i da će da vaskrsne čovek koji nije utvara, jer je zato vaskrsli Gopspod rekao: "da duh kosti i telo nema", a ipak je prošao kroz zatvorena vrata. (Dakle, ta vrsta tela nas čeka).

Grehom se deo tvari postavio kao neprijatelj čoveku, i sigurno je da greh neće da vaskrsne, t.j. lavovi koji proždiru ljude ili grehom preobražene zmije i ostale neprijateljske reptilije, i insekti koji ih truju, niti psi koji žele da povrede ili mačke koje znaju da ogrebu.

Životinje nemaju dušu i samim tim njih danas kao umrle nema u Bogu. Teško je da se napravi teološka razlika između kućnih ljubimaca i zveri proždrljivaca, jer su životinje – životinje, no sigurno je da takvih ratobornih neće da bude u Raju – u tom Novom vaskrslom Kozmosu, nego sve ono blagorodno i blagosloveno.

Našim opštim vaskrsenjem ima da se izmiri čovek i ostala tvorevina (tvar) , a u kojoj formi će da ona i dalje služi čoveku po mitropolitu Antoniju (Hrapovickom) to otaje velika tajna.

Radost nam ne daju samo životinje nego jezera i mora; planine i doline; cveće i rastinje, t.j. sva tvorevina Božija, a tek koja će da bude kada se iz sveta otsrani greh? Biće neopisiva."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs