Jedina u našoj zemlji nosi ovo ime, a njena braća i sestre jednako se lepo i neobično zovu: Ovako su im birali imena

Porodica Simonović postala je poznata po davanju neobičnih imena svojim naslednicima, počevši od najstarije ćerke pa do najmlađe, a imaju petoro dece

Lifestyle
Jedina u našoj zemlji nosi ovo ime, a njena braća i sestre jednako se lepo i neobično zovu: Ovako su im birali imena
Foto: Printscreen Youtube

Porodica Simonović je ćerki dala ime sa kojim je postala jedina devojčica u Srbiji koja ga nosi. Ona je najstarije dete u porodici, a njeno ime je Srbija.

Ime prve ćerke odabrao je otac, a majka se složila i kaže da su od njih svi očekivali ovakav odabir. Ova porodica voli da iskače iz šablona i hrabro korača u nove poduhvate koje mnoge plaše. Pa su se tako svojevremeno iz grada preselili na selo i nisu se pokajali zbog ove odluke.

Okrenuli su se porodici i napustili svoje poslove "od 9 do 5" kako bi se posvetili odgajanju dece, a otvorili su i svoju firmu koja se bavi obezbeđivanjem rekvizita za potrebe snimanja filmova i serija.

"Nekada su bile popularne Ane, Ljiljane, Marine, pa su nekad bile popularne Slavice, Ljubice, Mirjane, tako da svakog čuda tri dana dosta. Ako se vratimo malo u prošlost da porazgovaramo o staroslovenskim imenima koja su se davala deci na ovim prostorima, onda bismo imali Strahoradu. Tako da bi to bilo mnogo čudnije nego Srbija", rekla je devojčicina mama Ana Simonović u emisiji "150 minuta".

"Mislim da samo ime jača i karakter i volju", objasnila je Srbija i dodala da se često dogodi da na takmičenjima njeno ime ne napišu na diplomi, ne prozovu je, a na međunarodnim takmičenjima misle da je na papirima napisano ime države. Ona se bavi kik boksom i ponosno brane kako svoje, tako i ime svoje zemlje na raznim takmičenjima.

Ona još kaže da je drugari iz milošte zovu Srpka, kao i da mnogi budu u čudu kada se upoznaju i čuju njeno ime, uglavnom pomisle da se šali, a još kad čuju imena njenih sestara i braće, neverica se pojača.

Srbija ima dva brata i dve sestre, a njihova imena ne možete da ne zapamtite. Naime sestra joj se zove Sloboda, braća Miloš i Obilić, a najmlađa sestra zove se Kruna, iako je želja Aninog muža bila da ona bude Sinđelija.

"Mislim da su mi deca jaka kao što su im i imena jaka. Sloboda je prelepo ime, Miloš nosi ime po dedi, Obilić po Milošu Obiliću kako bi se zauvek povezao sa bratom, a Kruna je došla na kraju kao kruna", objasnila je mama Ana.

I iako je Srbija jedina koja se tako zove u Srbiji, nije jedina koja se tako zove na svetu. Postoji još jedna Srbija koja živi u Obali Slonovače, a ime je dobila na neobičan način.

Njena majka je imala tešku sudbinu i nijednoi dete koje je rodila nije uspelo da preživi, prema tome kada je čula za jednu malu hrabru državu na Balkanu, odlučila je da svom detetu da upravo to ime i srbija je uspela da preživi.

Stil / Mondo

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs