Nikola iz Kikinde iz ovog razloga nikad ženu nije odveo u krevet: Susreo sa sa zdravstvenim problemima, Srbi ga ismevaju

Nikola se zbog svojih stavova našao na stupu ismevanja

Lifestyle
Autor:
Nikola iz Kikinde iz ovog razloga nikad ženu nije odveo u krevet: Susreo sa sa zdravstvenim problemima, Srbi ga ismevaju
Foto: preentscreen/Youtube

U Srbiji, celibat pre braka postao je jedno od najzapaljivijih pitanja u javnim raspravama. Tradicionalne vrednosti, nekada čvrsto ukorenjene u društvu, sve više nailaze na osudu i nerazumevanje, posebno među mlađim generacijama, koje u ovoj temi često vide sukob između starog i modernog pogleda na svet.

Debate na društvenim mrežama, poput onih koje je izazvao podkast Gorky, jasno oslikavaju podele u društvu po pitanju intime i moralnih vrednosti. Podkast, čiji je autor Stefan Gorenjak, bavi se pravoslavljem, Biblijom i savremenim izazovima s kojima se suočavaju hrišćanske vrednosti. U drugoj epizodi gost je bio Nikola Francuski, mladić iz Kikinde, poznat po svom zalaganju za zdrav život i očuvanje tradicionalnih vrednosti. Pored toga, Nikola se bavi uzgajanjem organskog povrća.

Nikola
foto: preentscreen/Youtube

Tokom razgovora, dotakli su se i teme celibata pre braka, gde su obojica odlučno zauzeli stav protiv intimnih odnosa van bračne zajednice.

"Nikada nisam legao sa ženom, niti planiram dok ne pronađem onu pravu, koja će postati moja žena. Toliko sam se nervirao zbog svega da mi je kosa počela opadati", iskreno je rekao Nikola Francuski. Voditelj Stefan Gorenjak se nadovezao:

"Veze u koje ulazite, a koje nisu zasnovane na braku, ostaviće vas emotivno ispražnjenim. Bog, Nikola, za tebe ima pravu ženu, ali morate oboje da se izgradite, da bi ti je on poslao. Svaki intimni odnos sa drugom ženom predstavlja preljubu, kako prema Bogu, tako i prema tvojoj budućoj ženi", istakao je Gorenjak.

Očekivano, video je ubrzo postao viralan, a iznenađenje je izazvala činjenica da je veliki broj mladih podržao ovakve stavove. Međutim, bilo je i onih koji su bili šokirani mišljenjem dvojice mladića.

"Ludilo", "Umirem od smeha", "Nikada je nećeš naći", "Saberi se", "Žene nisu toliko naivne", "Mislio sam da sam ja problem", "Molim vas, recite da se šale", bili su samo neki od komentara koji su izražavali neslaganje sa izrečenim stavovima.

Stil/Gorenjak

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs