Bila je najpromiskuitetnija vladarka u istoriji: Sela bi i birala dvorske dame, a onda terala da joj zadovolje fetiš

Carica Katarina Velika, važi za jednu od najpromiskuitetnijih vladarki u istoriji. Njene radnje carski dvor je pokušao da sakrije, ali uzaludno.

Lifestyle
Autor:
Bila je najpromiskuitetnija vladarka u istoriji: Sela bi i birala dvorske dame, a onda terala da joj zadovolje fetiš
Foto: Profimedia

Katarina Velika bila je ruska carica. Širile su se priče da niko nije bio toliko perverzan kao ona. Dokaz za to je činjenica da se o njenim fetišima pripoveda vekovima nakon njene smrti.

Katarina Velika je rođena kao nemačka princeza Sofija Augusta Frederika od Anhalt-Cerbst, a u Rusiju je došla kao nevesta ekscentričnog budućeg cara Petra III. Nažalost, njihov brak je ubrzo proglašen neuspešnim zbog njenih čestih prevara.

Jedan od njenih ljubavnika bio je Grigorij Orlov, vođa zaverenika koji su Katarinu proglasili vladarkom, a iako je brak bio neuspešan, mlada i obrazovana princeza ubrzo je osvojila političke krugove koje je njen muž odbacio. Cara je zadesila kobna sudbina.

Katarina Velika
foto: Profimedia

Naime, car Petar III. je ubijen samo šest meseci nakon dolaska na presto. Pojavila se sumnja da je Katarina umešana u Petrovo ubistvo, ali to nikada nije dokazano.

Promiskuitetom zasenila svoja brojna dostignuća...

Mnogi veruju da je carica bila izuzetno promiskuitetna. Istoričarka Dženet Hartli tvrdi da je imala najmanje 12 ljubavnika tokom života, pre i posle smrti svog muža, piše Art UK. Osim što je carica Katarina Velika bila jedna od najvećih vladarki u istoriji Rusije, istorija je pamti po mnoštvu anegdota vezanih za njen privatni život, a njene seksualne sklonosti su se uvek posebno isticale.

Uživanje carice Katarine Velike u seksualnim odnosima sa životinjama bio je običan trač koji su pokrenuli njeni neprijatelji, dok je ozloglašena glasina da je umrla tokom seksa sa konjem verovatno nastala zbog mnogih skulptura i slika konjanika koje je naručivala. Ipak, imala je jedan sasvim bizaran fetiš.

Katarina Velika
foto: ncamerastock / Alamy / Alamy / Profimedia

Na dvoru Katarine Velike postojala je osoba koja je bila zadužena za škakljanje nogu. Njegov ili njen posao je bio da škaklja ili masira caričine noge i tako je stimuliše dok priča sočne, erotske priče ili peva.

Zabeleženo je da je Katarina Velika veoma volela ovu erotsku masažu, a osobe na toj poziciji često su birane među dvorskim damama, te se taj položaj smatrao privilegovanim zbog činjenice da su provodile s njom neke od najintimnijih trenutaka.

Iako je nasleđe Katarine Velike bilo veliko, istorija joj nije bila naklonjena u skladu s tim. Njen promiskuitet ukaljao je njen ugled, ponajviše zato što je bila žena koja se ponašala kao muškarac kako bi opstala u svetu kojim su dominirali muškarci.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs