Ovako je govorio čuveni muzičar

Mudre reči legendarnog Džona Lenona: Sve što vam treba je ljubav!

Na pitanje koji je najlepši stih koji je ikada napisao, poznati Bitls je odgovarao: "To je lako. Sve što vam treba je ljubav"
Lifestyle
22:42h Autor:
Mudre reči legendarnog Džona Lenona: Sve što vam treba je ljubav!
Foto: Shutterstok

Neobičnog muzičara, pevača i pesnika ona Lenona, tokom života i karijere pratili su originalnost u stvaranju i vedar duh koji sanja o ljubavi i lepšem svetu. Na pitanje koji je najlepši stih koji je ikada napisao, odgovarao je: "To je lako. Sve što vam treba je ljubav."

Najvoljeniji član kultnog benda The Beatles autor je pesama koje su obeležile period sedamdesetih godina prošlog veka, a koje i danas "žive" među svim generacijama i ljubiteljima kvalitetnog pop-rok zvuka.

Ovo su neki od najupečatljivijih citata slavnog britanskog umetnika:

1. Dobili smo ovaj dar ljubavi, ali ljubav je kao plemenita biljka. Ne možemo je samo prihvatiti i ostaviti u ormanu, ili jednostavno misliti da će uspeti sama od sebe. Moramo je zalivati, moramo zaista brinuti o njoj i negovati je.

2. Zamislite da svi ljudi žive u miru. Možete reći da sam sanjar, ali nisam jedini. Možda ćete nam se pridružiti jednog dana i svet će biti kao jedan.

Kako je govorila Merilin Monro saznajte OVDE.

3. Život je ono što se dešava dok praviš planove za budućnost.

4. Neću da menjam svoj izgled ili način na koji se osećam, da bih bio u skladu sa nečim. Ja sam oduvek bio čudak. Dakle, ja sam čudak i moram da živim sa tim, znate. Ja sam jedan od "tih" ljudi.

5. Stvarnost mnogo toga ostavlja mašti.

6. Sve je jasnije kada si u ljubavi.

7. Verujem u sve, dok se ne opovrgne. Tako da verujem u vile, mitove, zmajeve. To sve postoji, čak iako je samo u vašem umu. Ko je rekao da snovi i noćne more nisu stvarni jednako kao i "ovde" i "sad"?

Kojih 8 istina će vas podstaći da ostvarite svoje snove saznajte OVDE.

8. Ne trebi ti niko da ti kaže ko si ili šta si. Ti si ono što jesi!

9. Moja uloga u društvu, ili bilo kog umetnika ili pesnika, jeste da izrazimo ono što svi osećamo. Ne da kažemo ljudima kako da se osećaju. Ne kao propovedač, ne kao lider, već kao odraz svih nas. Nadrealizam je imao veliki uticaj na mene, jer sam tada shvatio da slike u mojoj glavi nisu ludilo. Nadrealizam je za mene realizam.

10. Deo mene sumnja da sam gubitnik, a drugi deo mene misli da sam Svemogući Bog.

11. Što više vidim, to manje znam, zasigurno.

12. Ako biti egomanijak, znači da verujem u ono što radim u svojoj muzici ili umetnosti, onda me, sa poštovanjem, možeš tako zvati. Ja verujem u ono što radim, i to otvoreno kažem.

A koje su najupečatljivije reči Robina Vilijamsa koje ćemo pamtiti pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs