Kao mala je upala u bazen i bila u komi 20 godina: Kad su je dovezli kući, ono što se desilo sa ikonama je jezivo

Prenosimo vam priču koja izaziva interesovanja ljudi i danas. Kako to da su, nakon što je devojčica završila u komi usled utapanja, ikone u kući počele da "plaču".

Lifestyle
Autor:
Kao mala je upala u bazen i bila u komi 20 godina: Kad su je dovezli kući, ono što se desilo sa ikonama je jezivo
Foto: Printksrin@Spooky Hut/YouTube

Ova priča neobična je koliko i potresna. Njena nesrećna junakinja, Odri Santo (1983–2007), imala je kratak život koji je bio sve osim čudo: od dvadeset tri godine, koliko je poživela, poslednje dve decenije provela je prikovana za krevet, u komi.

Gorljivi vernici su je, međutim, smatrali čudotvorkom, zbog čega su bili na hodočašću u njen skromni dom u potrazi za izlečenjem, ljubavlju, finansijskim boljitkom ili jednostavno kako bi svedočili nadnaravnom fenomenu, nepobitnom dokazu božije prisutnosti.

Odri Santo
foto: Printksrin@Spooky Hut/YouTube

Kobni trenutak nepažnje

Odri, najmlađa od četvoro dece automehaničara Stiva i domaćice Linde, rođena je u Vusteru, gradu u američkoj saveznoj državi Masačusets. Dana 9. avgusta 1987. godine, trogodišnjakinja se igrala pored bazena u porodičnom dvorištu.

Njen stariji brat, Stiven Santo, budno je motrio na voljenu sestricu, koju je često čuvao. Međutim, izgubio ju je iz vida samo na trenutak, kad je otrčao u kuću do toaleta.

Odri Santo
foto: Printksrin@Spooky Hut/YouTube

To je bilo dovoljno da se dogodi tragedija. Jadna devojčica je upala u bazen i počela da se davi. Brzom reakcijom Stivena i njihovog oca, njen život je spasen: u roku od pola sata, odvezena je u obližnju bolnicu.

Nažalost, to se jedva moglo nazvati životom – Odrin mozak bio je mrtav. Narednih dvadeset godina provela je u komi, prepuštena na kućnu negu svoje porodice.

Sveci sa suzama u očima

Da se nešto neobično dešava u kući Santovih, postalo je jasno onog dana kada je devojčica dovezena iz bolnice. Na ikonama svetaca – budući da je porodica bila duboko religiozna, – pojavila se neobična tečnost, providna i gusta poput ulja. Linda Santo je obrisala tečnost, ali se sledećeg dana opet pojavila, ovog puta oko predela očiju: izgledalo je kao da svi sveci u njenoj kući plaču.

Odri Santo
foto: Printksrin@Spooky Hut/YouTube

Isprva, članovi porodice su se uzdržavali da pričaju o ovoj misterioznoj pojavi, ali su se s vremenom poverili bliskim prijateljima.

Priča o uplakanim svecima brzo se proširila: za nekoliko meseci, hodočasnici iz svih delova Sjedinjenih Američkih Država počeli su da dolaze u dom porodice Santo, kako bi došli do "čudotvorne" tečnosti. Naime, proširio se glas da ta tečnost ima moć izlečenja, pa čak i pomaganja ljudima na finansijskom planu.

Odri Santo
foto: Printksrin@Spooky Hut/YouTube

Put u Međugorje i zahtev za beatifikaciju

Odrin otac, Stiv, nije se najbolje nosio s novonastalom situacijom te je napustio porodicu. Ne gubeći prisebnost duha, Linda je nedugo nakon njegovog odlaska organizovala skup i logistički izuzetno zahtevan put u Međugorje – nepokretnu devojčicu trebalo je prevesti na drugi kraj sveta.

Odri Santo
foto: Printksrin@Spooky Hut/YouTube

Kasnije je ispričala da je njena ćerka tamo komunicirala s blaženom Devicom Marijom.

Nakon Odrine smrti 2007.godine, usled srčanog zastoja, pokrenuta je peticija za njenu beatifikaciju. Ovaj proces još uvek traje – da bi Vatikan nekoga proglasio svetim, potrebno je dokazati da je osoba učinila barem dva čuda.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs