Sara se posle operacije u Turskoj vratila kući sa rupom preko stomaka: "Molila sam tatu da kaže doktorima da me ubiju"

Nakon što je unakažena u klinici trebalo joj je još 9 zahvata samo da bi se umanjila šteta

Lifestyle
Autor:
Sara se posle operacije u Turskoj vratila kući sa rupom preko stomaka: "Molila sam tatu da kaže doktorima da me ubiju"
Foto: Preentscreen/TikTok

Sara Plat (33) iz Velsa, otputovala je u Tursku na zatezanje stomaka, povećanje grudi i podizanje grudi nakon što je smršala, pa joj je koža bila opuštena. Bila je u iskušenju zbog cene zahvata, koja je u Turskoj koštala trećinu onoga što bi platila u Britaniji. Umesto da se oporavi pod turskim suncem, ostavljena je u prljavoj hotelskoj sobi i po povratku u Britaniju završila je na devet korektivnih operacija, prenosi Dejli mejl.

Sara Plat
foto: Preentscreen/TikTok

– Telo mi je unakaženo, imam dve rupe na stomaku, nemam grudi, imam grbu na leđima i sve me boli. Ono što se tamo dogodilo uništilo mi je život – rekao je Sara.

Sara Plat
foto: Preentscreen/TikTok

Prema informacijama Britanskog udruženja estetskih plastičnih hirurga (BAAPS), broj ljudi kojima je potrebno bolničko lečenje u Velikoj Britaniji nakon estetskih operacija u inostranstvu porastao je za 94 odsto za tri godine. U ovoj godini bilo je potrebno lečiti čak 124 osobe.

– Osnova prakse plastične hirurgije je da se uradi prava operacija na pravoj osobi u pravo vreme. Razlog zašto su operacije skuplje u Britaniji je taj što imamo regulatorni okvir i kontrole – rekao je predsednik BAAPS-a Mark Pacifiko.

Sara Plat
foto: Preentscreen/TikTok

Sara je tu lekciju naučila na teži način. Nakon godina zdravstvenih komplikacija, uključujući hitnu histerektomiju, majka četvoro dece se ugojila i ugradila želudačni rukav. Kada je izgubila težinu, ostala je sa ogromnom količinom bolne opuštene kože koju britansko zdravstveno osiguranje (NHS) odbija da ukloni.

Sara Plat
foto: Preentscreen/TikTok

– Operacija u Velikoj Britaniji koštala je 33.000 funti, što je bilo iznad mojih mogućnosti. Našla sam mesto u Turskoj gde bi to koštalo 15.000 funti. Nije bilo najjeftinije, ali klinika i hirurg su imali mnogo recenzija sa pet zvezdica koje su verovatno bile lažne – rekla je Sara.

U februaru je sa roditeljima odletela u Antaliju, hotelska soba je bila čista i prostrana. Kada je došla na preoperativne analize krvi, videla je da je na odeljenju za plodnost i porođaj. Sastala se sa hirurgom i rečeno joj je da je zahvat zakazan za 8 sati ujutro.

Sara Plat
foto: Preentscreen/TikTok

– Taksi koji su poslali je kasnio, zbog čega sam stigla tek u 7.50, papiri su bili na turskom, a kada sam tražila englesku verziju, rekli su da nema vremena i da ću izgubiti mesto. Uspaničila sam se, ali sam osetila da sam previše zaglibila da bih odustala – priča Sara.

Stavljena je u invalidska kolica i ostavljena ispred operacione sale gde je mogla da vidi doktore kako rade carski rez. Pre nego što je stigla da progovori, odveli su je u salu i započeli proceduru. Operacija je trajala 13 sati, probudila se u kompresionom odelu u strašnim bolovima. Ubrzo je otkrila da je hirurg uklonio višak kože sa njenih ruku i kukova, pored stomaka i grudi.

– Kada sam otkopčala odelo, izgledala sam kao da imam tri dojke. Medicinska sestra je rekla da je to oteklina, ali se zapravo radilo o masnoći koju su osatvili za sobom. Moje telo je bilo crno-zeleno, a bol je bio neverovatan. Pozvala sam muža i rekla mu da čuva našu decu jer ću ja umreti – ispričala je.

Po povratku u Veliku Britaniju otišla je kod lekara opšte prakse koji joj je dijagnostikovao sepsu, a ona je hitno prebačena na prvu od devet procedura kako bi umanjili štetu koju je prouzrokovao turski hirurg.

– Otkrila sam i da sam se zarazila sa MDRO (multiple resistent microorganisms) od upotrebe prljavih instrumenata. Trauma je tolika da imam noćne more i PTSP, dala bih sve da vratim vreme unazad – rekla je Sara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs