Promene za ceo život

Kako rano gubljenje nevinosti uništava psihu: Ispovest žene koja se godinama kaje!

Najgore od svega bili su prekidi, koji su bili pravi emotivni šokovi. Plakala sam danima, nisam jela, bila sam opsednuta svakom devojkom zbog koje bi me ostavljao - priznaje ona i dodaje da joj sve to ozbiljno poljuljalo psihičku ravnotežu
Lifestyle
12:42h Autor:
Kako rano gubljenje nevinosti uništava psihu: Ispovest žene koja se godinama kaje!
Foto: Ilustracija Shutterstock

Ove nedelje u Velikoj Britaniji otkriveno je da nastavnici u školama sprovode predavanja koja sugerišu da je sasvim normalno upražnjavati seks sa 13 godina, dok služba za seksualno zdravlje i edukaciju "Bruk" kaže da je masturbacija i ljubljenje u redu za decu od 9 godina!

Ali, kako gubljenje nevinosti u 13-oj godini života zapravo utiče na tinejdžera? Žena, koja je želela da ostane anonimna, kaže da je to nešto najgore što joj se dogodilo u životu. Sada, kada je odrasla, ona je objasnila da je kao devojčica stupila u seksualne odnose sa starijim tinejdžerom, a mnogo godina kasnije shvatila kolika je to greška bila - prenosi Dejli mejl.

Ispovest 26-godišnje device pročitajte OVDE - ponekad se pitam da li čekanje ima smisla!

Kada je imala 13 godina, njen dečko imao je 18 i za nju je bio odraz svega što je super, jer ju je svaki dan vozio iz škole motorom.

"Bili smo zajedno skoro tri godine, sa brojnim raskidima i uvek sam ga opisivala kao svoju prvu ljubav, sve dok nisam odrasla i spoznala pravu, odraslu ljubav i shvatila da je to što sam sa njim imala bila samo ekstremna zanešenost" - iskrena je žena.

Ona je ogorčena šokantnim saznanjima o seksualnoj edukaciji i zato je odlučila da ispriča svoju kompletnu priču:

"Mi smo seks planirali, pila sam kontraceptivne pilule. Nisam želela seks samo zato što su ga svi moji prijatelji upražnjavali, već da bi moj dečko ostao sa mnom. Ali najgore od svega bili su prekidi, koji su bili pravi emotivni šokovi. Plakala sam danima, nisam jela, bila sam opsednuta svakom devojkom zbog koje bi me ostavljao" - priznaje ona i dodaje da joj sve to ozbiljno poljuljalo psihičku ravnotežu.

OVDE pročitajte 6 zlatnih pravila za postizanje unutrašnjeg mira!

Možda najjači razlog zašto je ova žena protiv ovog tipa školske seksualne edukacije jeste i to što ima 15-godišnju sestričinu.

"Ona je u mojim očima dete. Krv mi proključa od ideje da je stariji muškarac nagovara na seks, a ona ima dve godine više nego ja kada sam stupila u seksualne odnose" - priča žena i dodaje da ne krivi svoju majku ni za šta, ali bi volela da je pokušavala da je urazumi i kaže da nema potrebe da upražnjava seks da bi dečko bio zainteresovan za nju.

Koje besmislene stvari majke stalno govore svojoj deci, saznajte OVDE - prepoznaćete se makar u jednoj!

Najgore od svega, po mišljenju ove anonimne žene, jeste to što joj je seksualna veza u mladom dobu potpuno iskrivila pogled na ljubavne veze i seks je videla potpuno pogrešno.

"Mnogo godina nakon što sam raskinula sa prvim dečkom nisam imala samopoštovanje i spavala sam sa nekim muškarcima, a volela bih da nisam. Jednostavno nisam bila emotivna zrela da se suočim sa seksualnom vezom. Ne kajem se zbog osobe sa kojom sam izgubila nevinost. već zbog toga što sam to učinila tako rano" - rekla je iskreno.

Tinejdžeri i svet droge - 6 saveta za roditelje koji sumnjaju da ih dete laže o upotrebi narkotika, pročitajte OVDE.

Definitivno, deca ne bi trebala da misle da je seks u 13-oj godini normalan. Postoji razlog zašto ste sa 18. godina punoletni i zašto je seks sa mlađom decom krivično delo. Ogorčena žena smatra da bi bilo bolje prikazati deci emocionalnu stranu seksualne veze:

"Da, možete dobiti polnu bolest ili ostati u drugom stanju, ali šta je sa psihološkom štetom koja je u tom dobu neizbežna? Deca treba da budu mala što duže, svejedno u današnje vreme brzo odrastamo. Sačuvajte seks za pravu osobu i pravo vreme" - poručila je žena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs