Ljubavni život prvih sijamskih blizanaca na svetu, šokirao je javnost: Ljubav vodili na neverovatan način i dobili decu

Prvi sijamski blizanci na svetu živeli su na neverovatan način, a njihov ljubavni život šokirao je javnost.

Lifestyle
16:51h
Ljubavni život prvih sijamskih blizanaca na svetu, šokirao je javnost: Ljubav vodili na neverovatan način i dobili decu
Foto: Pictures From History / Universal images group / Profimedia

Spojeno bratimljenje je među najfascinantnijim ljudskim malformacijama u ljudskoj istoriji. Neki blizanci prolaze kroz uspešno razdvajanje u zavisnosti od dela spojenih i zajedničkih organa. Međutim, neki, poput Čanga i Enga Bunkera, ostaju zauvek zajedno.

Obično nazivani sijamskim blizancima, dvojac je koristio svoje zdravstvene poremećaje u svoju korist, postigavši tako mnogo u životu.

Čang i Eng Bunker
foto: Wikipedia

Čang i Eng, rođeni 11. maja 1811. na Sijamu, današnji Tajland, bili su blizanci srasli levom, odnosno desnom stranom grudnog koša koji su stekli svetsku slavu zbog svojih anatomskih anomalija.

Čang i Eng Bunker
foto: Wikipedia

Kao rezultat njihove slave, termin sijamski blizanac počeo je da se koristi za sve blizance spojene nekim delom tela, bilo koje nacionalnosti.

Bili su spojeni cevastim tkivom dužine oko 8 cm i oko 3,8 cm u prečniku. Majka im je bila polu Kineskinja, a otac Kinez. Njihova anatomska posebnost učinila je da još kao deca postanu popularni, a čak su imali i audijenciju kod kralja Sijama.

Godine 1829. Čang i Eng su, bili "unajmljeni" od strane britanskog trgovca. Napustili su Sijam, i tokom naredne decenije putovali po istoku Sjedinjenih Država i Kanadi, Kubi i Evropi.

Čang i Eng Bunker
foto: Wikipedia

Zanimljivo je da su braća imala ostvaren ljubavni život uprkos tome što su fizički bili spojeni.

Naime, jednog aprilskog dana 1843. Čang se oženio Adelaidom Jejts, dok se brat Eng oženio njenom sestrom Seli Jejts. Na osnovu činjenice da su Čang i Adelaide imali 10 dece, a Eng i Seli, 12, može se reći da su braća imala intimne odnose.

Spekulisalo se da je seksualni život braće Bunker "šokirao zajednicu" iako se činilo da su braća bila prihvaćena.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs