Dadilja je kidnapovala kad je bila beba i nakon potrage duge 5 decenija roditelji su je pronašli: Istina ih je šokirala

Ova priča zaslužuje ekranizaciju, jer život zaista ume da piše romene

Lifestyle
Dadilja je kidnapovala kad je bila beba i nakon potrage duge 5 decenija roditelji su je pronašli: Istina ih je šokirala
Foto: Printscreen Youtube

Žena po imenu Melisa Hajsmit bila je tek rođena beba kada ju je nepoznata žena ukrala od roditelja. Očajni majka i otac davali su sve od sebe da pronađu devojčicu, ali ništa im nije polazilo za rukom. Neverovatnim obrtom sudbine, pronašli su svoju Melisu nakon dugih 50 godina i to u istom gradu u kojem su i oni živeli celog života!

Ovako je sve počelo...

Alta Hajsmit iz Teksasa udala se i postala mama sa samo 22 godine. Međutim, ubrzo je shvatila da ne može da živi sa Melisinim ocem i odselila se sa tek rođenom bebom kod drugarice. Međutim, Alta nije imala novca, a dobila je odličlnu ponudu, da konobariše za 20 dolara po smeni. U to vreme to je bio odlična suma i Alta je morala da pristane, ali nije znala kuda će sa bebom. Bila je 1971. godina i jedini način da pronađete pomoć u kući ili za čuvanje dece bili su oglasi.

Alta je dala oglas i istog dana joj se javila žena po imenu Rut Džonson. Žena je imala prijatan, prijateljski glas i, prema njenim rečima, veliko iskustvo u radu sa decom. Rekla je da je radila kao dadilja više od 10 godina i da je podigla sopstvenu decu. Rut je obećala da će sama pokupiti bebu u 7:30 ujutro i odvesti je svojoj kući.

Alta je izjavila da do tada već neće biti kod kuće, već će njenu ćerku prijateljica predati novoj dadilji. Ona će unapred pripremiti torbu sa pelenama, odećom za presvlačenje i adaptiranim mlekom. Tako je i bilo - lepa, seda žena sa naočarima i šeširom pokupila je Melisu tačno u dogovoreno vreme. Izgledala je kao tipična domaćica. Kako će komšija kasnije ispričati policiji, žena nije odavala nikakvu sumnju; naprotiv, nosila je bele rukavice, što je kasnije ukazivalo na izvesnu inteligenciju kidnapera, a u početku je delovalo fino i elegantno.

Da li je samohrana majka postupila brzopleto? Da, ali u to vreme su svi tako radili i niko nije mogao da zamisli da bi dete moglo biti ukradeno, piše Lepa i srećna.

Shvativši da celog dana nije imala kontakt sa dadiljom, Hajsmit se uznemirila i požurila u policiju, ali su oni odmah posumnjali u samu Altu. S obzirom na uslove i okolnosti života konobarice, policija je mislila da je imala motiv da se otarasi ćerke. Međutim, Hajsmit je imala čvrst alibi; provela je ceo dan pred ogromnim brojem ljudi u restoranu.

Melisa
foto: printscreen Youtube

Policija je postavljala oglase, proveravala telefonske pozive i obilazila komšiluk od vrata do vrata, ali bez rezultata. Tragedija je ponovo zbližila Altu i njenog bivšeg muža; gubitak njihove ćerke postao je velika tuga za par. Prošla je godina, dve, tri - Hajsmitovi su dobili još jednu ćerku, pa sina i opet ćerku, ali sve vreme nisu prestajali da tragaju za svojom prvom bebom. Porodica je svake godine slavila Melisin rođendan i molila se za njeno zdravlje.

Tokom narednih pet decenija, tri različite žene su otišle u policiju tvrdeći da su Melisa, ali su DNK testovi sve njih isključili. I svaki put bi slomili srce majke koja se iskreno nadala da je pronašla svoje dete...

U intervjuu iz 2006. Džef Hajsmit, Melisin otac, priznao je: "Nikada nisam izgubio nadu. Osećam se kao da je neko uzeo moju ćerku i odgajao je kao svoje dete. Možda ona već ima svoju decu, a ne zna čak ni svoje pravo ime."

U međuvremenu, Melisa je živela u istom gradu, ali pod drugim imenom.

Niko nikada neće saznati ime žene koja je kidnapovala Melisu. Ali nekoliko dana kasnije, ponudila je da proda devojčicu za 500 dolara. Govorila je kako je ona ćerka njenog rođaka koji ne želi dete, pa je tražila porodicu koja bi je usvojila. Sin žene po imenu Sofija Volden je već odrastao, ali je ona oduvek sanjala o ćerki, pa je pristala da kupi dete. Svoju novu ćerku je nazvala Melani.

Melani
foto: Printscreen Youtube

Kao što je Melani pričala o svojoj pravoj porodici mnogo godina kasnije, njena nova majka bila je žena sa teškim mentalnim problemima. Zabranjivala joj je da se igra sa drugom decom, tukla je, vređala, zaboravljala da je hrani i nije marila gde provodi vreme.

Umorna od nasilja u porodici, Melani Volden je pobegla od kuće sa 15 godina i nikada se nije vratila svojoj porodici. Sa 17 godina je više puta hapšena zbog prostitucije, radila je na benzinskoj pumpi, zatim kao čistačica. Udavala se tri puta i rodila troje dece. Sva deca su joj oduzeta i smeštena u hraniteljske porodice, a sama Melani je lišena roditeljskog prava. Ali u isto vreme, sva deca su poznavala svoju majku i čak su je s vremena na vreme posećivala.

U međuvremenu, 2006. godine, Melisini pravi roditelji su se ponovo rastali, ali nisu odustali od pokušaja da pronađu svoju kidnapovanu ćerku. Čak su se obratili i vidovnjakinji koja im je rekla da je devojčica živa, zdrava, da je osnovala svoju porodicu, ali da ima stalnih problema sa zakonom. Što se na kraju i pokazalo kao tačno.

Hajsmitovi najverovatnije nikada ne bi uspeli da pronađu svoju prvu ćerku da nije bilo moderne tehnologije.

Altin suprug Džef je uradio DNK test čim je to postala stalna praksa, kako bi se videlo da li će ga sistem povezati sa nekim iz baze. Test je pokazao da ima unuku. Hajsmit je pronašao njen nalog na društvenim mrežama i bio je iznenađen kada je otkrio da unuka ima još dva brata. Ispostavilo se da mu troje unuka žive negde u blizini!

Ne njihovo iznenađenje, pronašli su sve troje brzo i lako, a unuci su im rekli da se njihova majka zove Melani. Džefri je pronašao njenu stranicu na društvenoj mreži i napisao dugačku poruku, ali je Melani mislila da je Džef prevarant. Bila je sigurna da je njena prava majka ona od koje je pobegla sa 15 godina. Ona je strancu odgovorila da ne vredi da se tako šali i da će se moliti za njega. Tada joj je Džefri poslao fotografije iz detinjstva i naveo da njegova nestala ćerka ima veliki beleg na leđima. Melani je bila zapanjena onim što je pročitala i odmah je uradila DNK test.

Melisa / Melani
foto: Printscreen Youtube

26. novembra 2022. godine Melisini roditelji su se susreli sa svojom kidnapovanom ćerkom. Prošla je 51 godina od njenog nestanka. Melani je jecala, grleći oca i majku, gušeći se u suzama. Otac je na sastanak doveo braću i sestre svoje nestale ćerke; a susret je bio emotivan i prepun suza.

Ponovni susret sa njenom pravom porodicom blagotvorno je uticao na Melisu-Melani: odlučila je da vrati svoje pravo ime i ponovo se uda za svog trećeg muža, samo što ju je sada pravi otac odoveo do oltara...

Stil / Lepa i srećna

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs