KADA JE NEKO NEPRISTOJAN PREMA VAMA, SAMO RECITE OVE 3 REČI I ODMAH ĆE UĆUTATI: Ovo je savet stručnjakinje sa HARVARDA

Barem vam se jednom dogodilo da neko bude izuzetno nepristojan prema vama, a da pritom niste znali šta da kažete. Donosimo vam odgovor stručnjakinje sa Harvarda, koji će vam mnogo pomoći.

Lifestyle
Autor:
KADA JE NEKO NEPRISTOJAN PREMA VAMA, SAMO RECITE OVE 3 REČI I ODMAH ĆE UĆUTATI: Ovo je savet stručnjakinje sa HARVARDA
Foto: Shutterstock

Kada nas nek uvredi, namerno ili nenamerno, ponekad je teško pronaći prave reči kojim biste mogli uzvratiti toj osobi. Ipak, stručnjakinja za bonton Sara Džejn Ho, ima odličan savet ukoliko do dođe do toga da vas neko uvredi, prenosi CNBC.

Sara je osnivačica Instituta Sarita, škole koja se fokusira na društvene konvencije, i zvezda Mind Your Manners, emisije sa Netfliksa u kojoj različite pojedince pokušava da nauči kako koristiti bonton za poboljšanje vlastite dobrobiti. Ponosi se time što zna koji sadržaj i ton koristiti u neugodnim situacijama, kao što je prijateljsko omalovažavanje.

Stručnjakinja kaže da su dovoljne samo 3 reči koje drugu osobu mogu ostaviti bez teksta u ovim situacijama, i to u obliku jednog pitanja:

"Jesi li dobro?"

Te 3 reči signaliziraju da čak iako komentar ne shvatate lično, nikako ga ne smatrate prigodnim. Jednako važan kao sadržaj je i ton, naglašava ona. Kada to kažete, nemojte koristiti kratki ili oštri, nego prijateljski. Nepotrebno je uzvratiti uvredom, jer tako nećete postići kontrolu nad dijalogom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs