SVAKA STJUARDESA DRŽI RUKE IZA LEĐA DOK VI ULAZITE U AVION, A RAZLOG JE VEOMA VAŽAN: Ovo sigurno do sad nigde niste čuli

Da li ste se ikada pitali zašto stjuardese drže ruke iza leđa kad dočekuju putnike u avionu? Odgovor je veoma interesantan.

Lifestyle
16:13h Autor:
SVAKA STJUARDESA DRŽI RUKE IZA LEĐA DOK VI ULAZITE U AVION, A RAZLOG JE VEOMA VAŽAN: Ovo sigurno do sad nigde niste čuli
Stjuardesa, Foto: Shutterstock

Iako stjuardese, pre svega, prati glas, da su veoma lepe i neizmerno ljubazne, malo ko zna koliko je odgovornosti na njihovim leđima. I dok vama deluju nasmejano i opušteno sa rukama iza leđa i osmehom na licu kada ulazite u avion, one zapravo tada rade vrlo bitnu stvar.

Stjuardesa, Air Serbia
foto: Shutterstock

Pre samog leta, stjuardese uvek koriste ovu pozu, a razlog je veoma važan ali i krajnje interesantan. Naime, obavljaju zadatak u kojem ne sme biti greške - prebrojavaju putnike.

U njihovim šakama nalazi se mala brojalica koja im služi da prebroje sve putnike koji su ušli avion kako bi se njihov broj poklapao sa onim u dokumentaciji aviona.

Stjuardesa
foto: Profimedia

U pojedinim slučajevima ovo prebrojavanje može da pomogne stjuardesi koliku težinu avion nosi i da li je potrebno da se teret u trupu aviona premešta kako bi ste postigao balans ili čak i sami putnici (kada je u pitanju mali avion).

Ipak, zašto to skrivaju od putnika? Razlog za ovo je jako prost, osoblje aviona ne želi da ometa putnike i skreće pažnju na sebe.

Stil / Kurir / brightside.me

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs