"PROSUO SAM SVOJA CREVA NA BETON I IZGUBIO 3 LITRA KRVI" Evo gde je danas nekadašnji telohranitelj Zorana Đinđića

Nekadašnji telohranitelj Zorana Đinđića, Milan Veruović danas je u penziji.

Lifestyle
12:35h
"PROSUO SAM SVOJA CREVA NA BETON I IZGUBIO 3 LITRA KRVI" Evo gde je danas nekadašnji telohranitelj Zorana Đinđića
Foto: Printscreen/youtube

Ispred sedišta Vlade Srbije, 12. marta 2003. godine ubijen je premijer Srbije i lider Demokratske stranke Zoran Đinđić. Bio je to uobičajen dan za premijera, koji je trebalo da ima nekoliko sastanaka.

U momentu atentata sa Zoranom je bio i njegov telohranitelj Milan Veruović, koji je i sam bio teško ranjen. Milan je ubrzo po osnivanju Demokratske stranke postao njen član, a ubrzo nakon toga je postao deo ličnog obezbeđenja njenog predsednika Zorana Đinđića.

Milan Veruović
foto: Printscreen/youtube

Zbog ugrožene bezbednosti nakon atentata sa suprugom i decom se seli u Francusku, a nakon nekoliko godina se vratio u Srbiju. Po povratku u zemlju Veruović je sedam godina bio pripadnik obezbeđenja ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića.

Septembra 2014. godine, objavio je knjigu "Treći metak: politička pozadina ubistva Zorana Đinđića", u koautorstvu sa Nikolom Vrzićem, tadašnjim novinarom NIN-a.

Veruović se često u intervjuima osvrće na koban dan kada je premijer ubijen, ističući detalje užasa.

Milan Veruović
foto: Printscreen/youtube

"Ja sam izašao prvi iz auta, dodao sam predsedniku štake. oslanjajući se na njih, on je izašao iz auta i krenuli smo ka zgradi Vlade. Došli smo do samog ulaza u zgradu Vlade. U tom trenutku, čuo sam prvi pucanj, on je jauknuo bolno. Okrenuo sam se prema njemu i čuo sam stršno jak prasak. Ja, shvatavši da pucaju još uvek i da nas drže na nišanu, vidim da mi noga krvari, u tom trenutku sam mislio da sam pogođen u nogu. Na laktovima pokušavam da se se privučem autu i da nekako nađem zaklon ispod auta. Otvara levom rukom auto, ulazim u njega. U tom trenutku, moj kolega, ulazi u auto u koji sam ja ušao, seda za volan auta i kreće iz dvorišta." objasnio je Veruović jednom prilikom.

"Kako će meni da kažu da sam izdajnik kada sam prosuo svoja creva na beton. Tu sam izgubio tri litra krvi. I sad sam ja izdajnik. Jedini koji je ukazivao na događaje koji će uslediti je bio Dušan Mihajlović", ispričao je svojevremeno Milan Veruović.

zoran đinđić
foto: Profimedia

Milan je danas u penziji, iako ima 52 godne, a jednom prilikom je otkrio kako provodi svoje penzionerke dane.

"Ja sam sada penzionisani pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova. Mladi penzioner. Mene su sklonili jer im se moglo. Siguran sam da ima dovoljno dokaza i činjenica koje nismo utvrdili, a koje moraju da se utvrde. Bezbroj stvari je ostalo nejasno, a presudom je zapečaćeno to da nismo dobili istinu. Radim sinopsis mojih sećanja i nadam se da će to zaživeti kroz filmsku industriju", otkrio je Milan.

Vojaž
foto: Printscreen Youtube / KONTRA SHOW

Veruović iz braka sa suprugom Žanom ima dva sina Vasilija i Mihajla, koji je postao jedan od popularnijih pevača mlađe generacije, poznatiji pod nadimkom Vojaž. Milan ne krije koliko je on kao roditelj ponosan na uspeh svoga sina.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs