VERA JE POBEGLA IZ ALBANIJE I UDALA SE ZA SRBINA, A ONDA DOVELA I SESTRU: Njihova priča sve ŠOKIRA, evo kako sada žive

Ljubav ne poznaje granice, a to pokazuje Verina i Violetina priča koja je poput serije.

Lifestyle
19:05h Autor:
VERA JE POBEGLA IZ ALBANIJE I UDALA SE ZA SRBINA, A ONDA DOVELA I SESTRU: Njihova priča sve ŠOKIRA, evo kako sada žive
Vera i Violeta, Foto: Printscreen Youtube - PRVA TV

Selo Buđevo na Pešteri bilo je godinama pusto, muškarci nisu mogli da nađu žene koje bi pristale da žive u ne baš tako pristupačnim delovima naše zemlje. Međutim, kako je sve više bilo neženja, u želji da osnuju porodice, sreću su potražili u Albaniji i ispostavilo se kao pravi potez.

Iako su mnogi sumnjali u takve mešovite brakove, na kraju se pokazalo da su gotovo svi opstali, a u Buđevu se opet čula dečja graja. Posle više od decenije, ponovo su bila otvorena vrata i na seoskoj školi. Mnogi su se iznendili kada su čuli da da su njih 11 učenika rodile upravo Albanke, od 12 ukupno.

Vera Matović je prva srpska snajka koja je iz Skadra došla u selo Buđevo na Pešteru pre 13 godina, 15. jula 2006. Potom je dovela i svoju sestru i obe ističu da se nikako nisu pokajale, te da mogu da vrate vreme, sve bi isto uradile.

Vera Matović, Violeta Matović, Albanka
foto: Printscreen Youtube - PRVA TV

"Srećne, hvala Bogu, imamo petoro dece. Troje ona, dva ja. Ima svega", govorila je jednom prilikom Vera Matović za "Prvu".

Koliko je život nepredvidiv pokazuje činjenoca da se Violeta zaljubila baš u sestrinog devera. Priznaje da joj je bilo mnogo lakše nego Veri, jer ju je ona uputila u sve što mora da se radi, kao i kako izgleda život u tom delu Srbije.

"Na selu mora da se radi, nije lako, ali ko je vredan, on i nauči", rekla je Violeta.

U istom selu, nedaleko od sestara Matović, živi Ljulja Novčić, poreklom iz Albanije koja se pre 17 godina udala za Marka Novčića i sa njim ima troje dece.

"Htela sam da se udam blizu mog kraja, ali moralo je ovako. Na kraju, srećna sam što sam majka i lepo mi je sa Markom", govorila je Ljulja, dok je nje suprug dodao:

"Na selu je život težak, jer mora da se radi od jutra do mraka."

Vera Matović, Violeta Matović, Albanka
foto: Printscreen Youtube - PRVA TV

Dvadesetak kilometara od Buđeva, u Višnjevu, živi i Mira Krivčević iz Albanije, koja je sa suprugom Vukićem više od 13 godina, a kruma njihove ljubavi su naslednivi za koje sve čine, kako bi im obezbedili bolju budućnost.

Na pitanje da li se pokajala što je došla iz Albanije u Srbiju odmah je izustila:

"A jok, ne, ne", odgovorila je Mira za "Exploziv".

Ponosno je pričala da ima devet krava, bika, junica. Televizijskoj ekipi je pokazala kako vredno priprema sir, te je istakla da od sjeničkog ništa nije slađe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs