SA 13 GODINA JE NOSILA PELENE, NIJE PRIČALA I BILA NA NIVOU BEBE: Ovo dete je doživelo najteži oblik zlostavljana IKAD

Do današnjeg dana na žalost bili smo svedoci raznih slučajeva zlostavljanja dece, ali priča o "divljem detetu" je nezapamćena

Lifestyle
SA 13 GODINA JE NOSILA PELENE, NIJE PRIČALA I BILA NA NIVOU BEBE: Ovo dete je doživelo najteži oblik zlostavljana IKAD
Foto: Wikipedia

Džini Vajli iz Kalifornije je u svetu postala poznata kao ‘divlje dete’. Ali, ovo nije priča o devojčici koja je odrasla u divljini, već već zato što je otac držao vezanu u mračnoj sobi i kažnjavao je na svaki šum. Iako je imala 13 godina, pokazivala je mentalnu starost bebe, a nakon temeljnih pregleda, stručnjaci su rekli da je u pitanju najteži slučaj zlostavljanja dece koji su do tada videli.

Devojčica je bila nema i nije znala da žvaće. Pored toga što se stalno ljutila i bila uzrujana, nikada nije plakala. Devojčica je pokazivala razumevanje samo na spominjane svog imena i na dve fraze „prestani“ i „ne više“. Bila je nenormalno bleda i neuhranjena.

Džini
foto: Printscreen Youtube - ApolloEight Genesis

Od 1958. godine bila je zatvorena u spavaćoj sobi u kući, jer je njen otac Klark Vajli sumnjao da je mentalno hendikepirana. Bio je to čovek koji je voleo sve da kontroliše, mrzeo je buku i nije želeo da ima decu. Džini je preko dana sedela u tihoj i mračnoj sobi, bila je lancima vezana za stolicu sa rupom za nokšir ili za kolevku koju je odavno prerasla. Noći je provodila na žičanom krevetu, a hranili su je samo tečnošću. Kada je u 13. godini oslobođena, još je nosila pelene.

Iscrpljena, uplašena i slabovida, napokon je 1970. pobegla iz kuće užasa, a igrom slučaja pronašao ju je socijalni radnik. Stajala je nestabilno na nogama, trzali su joj se udovi i držala je ruke ispred tela kao zec. Tada je otkrivena užasna sudbina ove devojčice.

Njen otac Klark Vajli optužen je za zanemarivanje deteta, na suđenju je otkriveno niz gnusnih stvari sa kojima se devojčica svakodnevno susretala, pa se tako saznalo da je Klark režao i lajao na svoju ćerku kao pas, a kada bi napravila buku, tukao ju je štapom. Na dan suđenja optuženi se ubio i ostavio poruku sledeće sadržine: „Svet nikada neće razumeti“.

Džini
foto: Printscreen/youtube

Ova priča proširila se celim svetom, a snimljen je i dokumentarni film „Tajna divljeg deteta“ koji je osvojio nagradu Emi.

Šta se na kraju dogodilio sa nesrećnom devojčicom? Ona je, nakon dugog boravka u bolnici, prošla kroz niz hraniteljskih porodica, a stručnjaci su nastavili da prate njen rast i ponašanje. Međutim ni te porodice nisu bile mnogo bolje od njene, te su je maltretirale i zlostavljale. U jednoj od njih su je surovo kažnjavali zbog povraćanja, pa je razvila strah od otvaranja usta i ponovo prestala da govori.

Tokom 2016. godine pojavila se informacija da Džini živi u državnoj ustanovi za negu, približavajući se 60. rođendanu. Danas nije poznato gde se nalazi ni da li je živa.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs