ZAVODIO MUŠKARCE I DEČAKE, UBIJAO IH, PA SPAVAO S NJIHOVIM MRTVIM TELIMA: Njegova inteligencija frapirala je psihologe

Patrik Kirni bio je psihopata, ubica i surovi genije, koji je imao IQ 180.

Lifestyle
ZAVODIO MUŠKARCE I DEČAKE, UBIJAO IH, PA SPAVAO S NJIHOVIM MRTVIM TELIMA: Njegova inteligencija frapirala je psihologe
Foto: Printscreen Youtube/ Evil Among Us

Od malih nogu je bilo jasno da je bilo nešto čudno u vezi sa Patrikom Kirnijem. Sa trinaest godina otac ga je naučio da kolje svinje pucajući im iz pištolja iza uha. Patriku se odmah svideo taj zadatak i počeo je sve češće i bez potrebe da ubija svinje.

To je bila krv i organi koji su mu se toliko dopali. A kad je mislio da nema nikoga, ubijao bi svinje i radio bizarne stvari. Mali i čudan, bio je meta maltretiranja u školi.

Maltretiranje je ostavilo trajan uticaj na njegovu ličnost i počeo je da mašta o ubijanju ljudi koji su mu naneli nepravdu. Nakon završetka škole, pridružio se vazduhoplovstvu. Tokom boravka u vojsci, upoznao je ožnjenog Dejvida Hila, čoveka sa kojim je započeo ljubavnu vezu. Nakon odslužene vojske, preselili su se u Kaliforniju.

Njihovu ljubavnu idilu narušile su svađe koje su postale sve učestalije.Hil je napustio Patrika i vratio se svojoj ženi, dok je Patrik počeo da izlazi u gej barove u potrazi za novim partnerom. Međutim, ono što je on zaista želeo bilo je nešto mnogo mračnije od samog seksa.

Prva žrtva Patrika Kirnija

Godine 1962. Patrik Kirni je pokupio 19-godišnjeg autostopera na svom motociklu. Nakon što je mladića odvezao na osamljeno mesto, pucao mu je iza uha, na isti način na koji je ubijao svinje. Nakon što je žrtva umrla, Patrik je seksualno zlostavljao njegovo mrtvo telo.

Njegova sledeća žrtva bio je mladićev rođak, koji je video Patrika kako podiže žrtvu na svom motociklu. Međutim, shvatio je da mora ućutkati potencijalnog svedoka, ali i istovremeno udovoljiti svojoj potrebi da ga ubije. Metoda je bila ista: Namamio je svoju žrtvu u udaljeno područje, pucao mu u glavu i napao njegov leš. Te godine je bila samo još jedna žrtva, još jedan tinejdžer kojeg je pokupio sa ulice.

Sledeće godine, Patrikov bivši dečko napustio je svoju ženu i pomirio se sa njim. Sledeće ubistvo će se desiti tek 1967. kada su Hil i Patrik posetili jednog od Hilovih prijatelja u Tihuani.

Kearnei nije mogao da odoli prilici. Ušunjao se u čovekovu sobu i pucao mu između očiju iz pištolja. Potom je telo odvukao u kadu, gde ga je napao i raskomadao nožem. Zatim je nožem izvukao metak iz lobanje čoveka i zakopao telo iza garaže pre nego što se vratio u Kaliforniju.

Patrik je poboljšao svoju proceduru. Počeo je da skuplja stopere, prostitutke, muškarce iz barova i decu od osam godina. Često bi ciljao na ljude koji su pomalo ličili na ljude koji su ga maltretirali u školi.

Kada bi ih imao u svom automobilu, vozio bi levom rukom, pazeći da se pridržava ograničenja brzine kako bi izbegao zaustavljanje. Kada je bio siguran da niko ne može da vidi auto, pucao bi žrtvi u glavu desnom rukom. Ostavivši telo da sedi uspravno na sedištu da bi izgledalo kao putnik, Patrik bi vozio na osamljeno mesto. Tamo je napadao tela pre nego što ih je isekao na komade testerom. Raskomadani delovi su zatim stavljeni u kese za smeće i bačeni na različita mesta u okolini, obično na autoputeve. Međutim, nije bio dovoljno pažljiv u prikrivanju tragova.

Konačno uhapšen

Policija je uspela da povuče veze između delova tela koji su počeli da se pojavljuju na ivici autoputa i da identifikuje žrtve. Identitet jedne od tih žrtava, Džona Lameja, odveo je policiju nazad u Kerni 1977. godine. Policija koja je posetila ubicinu kuću tada je uspela da prikupi uzorke kose koje je povezala sa vrećama za smeće u koje je bačeno Džonovo telo. Za ubicom je raspisan nalog za hapšenje i nakon kratkog perioda bekstva on se sam predao.

Nakon hapšenja, priznao je 35 ubistava. Psihijatar koji je intervjuisao Patrika nakon hapšenja utvrdio je da je imao koeficijent inteligencije od 180, što je znatno iznad onoga što se smatra "genijem".

Ovo bi moglo da objasni zašto je Patrik uspeo da se izvuče sa toliko ubistava pre nego što je uhapšen. Znao je da prikrije tragove i izbegne policiju.

Zbog saradnje u priznanju, Kerni je pošteđen smrtne kazne. Umesto toga, dobio je doživotni zatvor, gde je i danas.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs