DEVOJČICA SA "BETMEN LICEM": Zahvaljujući naporima roditelja da joj omoguće operacije ona danas izgleda sasvim DRUGAČIJE

Ovu ljupku i veselu devojčicu su zbog njene različitosti godinama ismevali i vređali ali zahvaljujući upornosti svojih roditelja ona sada ima novo lice.

Lifestyle
16:50h Autor:
DEVOJČICA SA "BETMEN LICEM": Zahvaljujući naporima roditelja da joj omoguće operacije ona danas izgleda sasvim DRUGAČIJE
Devojčica sa "Betmen flekom" nakon operacija izgleda prelepo., Foto: TASS / ddp USA / Profimedia

Deca ali i odrasli znaju da budu jako surovi prema onim ljudima i deci koji su rođeni sasvim drugačiji odnosno različiti. Upravo te različitosti neretko postanu predmet zadirkivanja i ismevanja. Niko ne bi trebalo da zbog toga doživljava uvrede ili se oseća manje vrednim.

Još teže je kad ste na mestu roditelja i svedočite maltretiranju svog deteta od strane okoline. To najbolje razume majka Lune Ferer, devojčice koja je rođena sa "Betmen licem".

Luna Fener
foto: mediadrumimages.com/@luna.love.h / Media Drum World / Profimedia

Uz podršku svog supruga rešila je da pomogne svom detetu i vrati mu osmeh na lice. Srce joj se slamalo zbog stanja u kom se rodila njena ćerka. Naime Luna Tvares Fener rođena je sa jedinstvenim mladežom, tamnom mrljom koja je prekrivala značajan deo njenog malog lica, nalik Betmenovoj maski. Ova ''fleka'' prekrivala je njene oči, nos, obraze i deo čela, od rođenja.

Karolina i njen suprug Tijago Tavares, nisu imali pojma šta ih očekuje na putu svog roditeljstva. Ovaj par sa Floride, tek kada je ugledao svoju ćerkicu shvatio je koja ih neverovatna avantura čeka. Karolina se priseća bolnog incidenta, kada je jedna mama pisala uvredljive komentare o njenoj devojčici, pa je čak išla toliko daleko da ju je nazvala ''čudovište''.

Luna Fener
foto: mediadrumimages.com/@luna.love.h / Media Drum World / Profimedia

Te reči su duboko pogađale Karolinu, nije mogla da podnese da neko vređa njenu ćerku samo zato što je rođena drugačija i razmišljala je kakva je tek budućnost čeka, sa decom koja umeju biti okrutna jednako koliko i njihovi roditelji. Donela je odluku da pokuša da učini sve kako bi pomogla svojoj ćerkici.

Porodica Tavares krenula je na putovanje koje ih je odvelo van Amerike. 2019. Zajedno sa suprugom, neumorno su prikupljali sredstva, dobijajući pomoć od anonimnih donatora, i cele njihove zajednice. Oni su ova dela donacija smatrali pravim čudima! Nijihovi napori su se isplatili, kada su otkrili da Luna ima stanje zvano - urođeni melatocitni nevus, zbog čega joj se i pojavo taman mladež na licu.

Luna Fener
foto: vetlana Aleksutkina /east2west / WillWest News / Profimedia

Srećom, njihovo putovanje u inostranstvo dovelo je do značajnog napretka, nakon nekoliko operacija, sprečili su i rizik od pojave raka kože. Lekari su bili zadivljeni Luninom saradnjom, uzevši u obzir da se deca često plaše medicinskih procedura. Doktor je rekao da je nevus skoro nestao nakon šest operacija.

Luna Fener
foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Devojčica je očarala sve oko sebe svojom ljupkom i veselom prirodom, a njen zarazni osmeh zrači nadom i radošću. Lunina budućnost je sada ispunjena znatno većim mogućnostima, a sve zahvaljujući nepokolebljivim naporima i bezgraničnoj ljubavi njenih roditelja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs