PLJESNUO ME I REKAO DA JE BIO DOBAR SE*S, PA URADIO GROZNU STVAR: Život robinje najbogatijeg sultana OSTAVLJA BEZ TEKSTA

Mračne tajne harema najbogatijeg sultana na svetu koje nikoga ne mogu da ostave ravnodušnim!

Lifestyle
23:34h Autor:
PLJESNUO ME I REKAO DA JE BIO DOBAR SE*S, PA URADIO GROZNU STVAR: Život robinje najbogatijeg sultana OSTAVLJA BEZ TEKSTA
Mračne tajne harema najbogatijeg sultana na svetu, Foto: ROSLAN RAHMAN / AFP / Profimedia

Sultan od Bruneja Hasanal Bolkijah (77), koji već decenijama suvereno vlada Brunejima, važi za jednog od najbogatijih sultana ikada, a njegovo ime je postalo sinonim za bahatost i blud i nemoral. Propisao je 2019. godine stoge zakone, a živi po potpuno drugačijim načelima u u palati sa 1.788 soba, 257 kupatila, 5 bazena, džamijom, salom za bankete i garažom u kojoj je parkirano 110 automobila.

Sultan od Bruneja
foto: Roslan RAHMAN / AFP / Profimedia

Koliko je njegovo bogatstvo pokazuje i činjenica da je za 50. rođendan želeo da mu peva pokojna pop legenda Majkl Džekson, te je samo za tu priliku izgradio stadion i za tri koncerta dao 17 miliona dolara.

Sa druge strane, njegov mlađi brat, princ Džefri, ga prati u stopu u svim nemoralnim postupcima. Naime, on provodi vreme u drugoj palati, posebno uživa na jahtu od 152 metara kojoj je dao ime "Si*e" i dva broda "Bradavica 1" i "Bradavica 2". Obojica su poznata širom sveta po orgijama i haremima u kojima preovladavaju maloletne devojke.

Sultan od Bruneja
foto: Roslan RAHMAN / AFP / Profimedia

Upravo Džilijam Loren, devojka koja je provela 18 godina u haremu sultana od Bruneja i njegovog brata princa Džefrija, napiala je knjigu "Neke devojke" u kojoj je otkrila sve njihove mračne tajne. Po dolasku su ona i druge devojke morale da predaju svoj pasoš, čak ni palatu nisu mogle da napuštaju, a bile su primorane da se klanjaju svakom članu porodice i nisu smele da im se obraćaju bez dozvole.

- Radi se o dvostrukim standardima. Imaju novca više nego bilo ko drugi - kaže Loren.

Ona je gotovo 2 decenije provela u haremu i tvrdi da su je po dolasku u Brunej upozorili da paze šta radi, jer je neprekidno bile pod nadzorom, a od nje su tražili da oslabi uz primenu talbeta za mršavljenje.

Sultan od Bruneja
foto: Brunei News / Allpix Press / Profimedia

Loren je morala da se klanja članovima vladajuće porodice svaki put kada bi prošli pored nje. Nije smela da im se obraća bez dozvole, a dok je stajala pored Džefrija morala je da pogne glavu kako bi izgledala niže od njega. On je, navodno, voleo američke automobile, odeću i muziku, a naročito su ga privlačile mlade Amerikanke.

- Prelistavao je časopise i govorio "Želim ovu ili onu ženu", a zatim ih poručivao. U haremu je bilo najviše devojaka sa Filipina od kojih su mnoge imale samo 15 godina. Bile su smeštene u Džefrijevu palatu i nisu smele da je napuštaju. Ludite od dosade - rekla je pre nekoliko godina Loren.

Sultan od Bruneja
foto: Profimedia

Odabrana je tek posle nekoliko meseci, a tada su je odvezli u drugu zgradu i zaključali.

- Prošla su četiri sata pre nego što se princ pojavio. Posle sek*a je legao pored mene na tri sekunde, pljesnuo me po zadnjici i rekao da je bilo dobro, ali da kasni na sastanak - piše Loren.

Prvi put su haremi i orgije razotkriveni u Brunejima kada je bivša Mis Amerike Šenon Marketić 1997. godine tužila princa Džefrija i sultana Hasanala, jer joj je agencija ugovorila jednodnevni posao za 3.000 dolara, a umesto toga je postala seksualna robinja sultanovog brata. Bila je prisiljena da pleše svaku noć u prinčevom privatnom klubu. Kada se vratila u SAD tužila ih je za 10 miliona dolara.

Princ od Bruneja
foto: Profimedia

Međutim, sudski porces se okončao time što je braći odobren imunitet od zakonskog gonjenja, s obzirom da se nalaze na čelu države. U sudskim dokumentima stoji i da je Marketićeva svedočila da je pored nje bilo još od 30-100 žena u sultanovom haremu.

Sultan ove državice u aprilu 2019. je dospeo o centar svetske javnosti kada je pooštrio ionako rigorozan zakon iz 2013. baziran na šerijatskom pravu. Tako su danas u Bruneju na snazi brutalne kazne koje uključuju kamenovanje do smrti, amputaciju udova, bičevanje, i to za dela koja se u većini zemalja čak i ne tumače kao prekršaji - prevara, vanbračna trudnoća, nošenje neprikladne odeće, homoseksualizam...

Princ od Bruneja, Sultan od Bruneja
foto: Profimedia

Ipak, dok se vladarska porodica dobro zabavlja, ovo ne važi za ostatak zemlje - na Bruneju je zabranjen alkohol, ne postoje diskoteke, noćni klubovi, a zabranjeno je i slavljenje Božića, čak i ukrašavanje izloga krajem godine! Malobrojnim hrišćanima dozvoljeno je da ga proslave u svoja četiri zida, ali bez javnih obeležja.

Nasuprot svim zakonima koje je doneo, sam sultan živeo je i živi ekstravagantno i raskalošno, a njegove godine su obojene skandalima i bahatošću.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs