ŠTA DA RADITE, AKO VAM STALNO GOVORE DA NEĆETE USPETI ILI DA NEŠTO NE MOŽETE: Reči koje morate da zapišete

U našoj kulturi postoji mnogo poučnih priča koje su mudrost za sva vremena, a jedna od njih je i priča o gluvoj žabi

Lifestyle
11:46h Autor:
ŠTA DA RADITE, AKO VAM STALNO GOVORE DA NEĆETE USPETI ILI DA NEŠTO NE MOŽETE: Reči koje morate da zapišete
Šta da radite kada vam svi govore da nešto ne možete?, Foto: Shutterstock

Koliko puta ste se suočili sa obeshrabrujućim rečima okoline? Koliko su puta upravo te reči bile krivac za vaš neuspeh ili odustajanje? Ako stalno čujete reči poput: "To je nemoguće - nećeš uspeti" ili "Preteško je to za tebe, bolje je da odustaneš" - onda je ova priča upravo za vas.

"Jednom je nekoliko žaba odlučilo da se takmiči koja od njih će prva stići na vrh brda. Njihovo takmičenje je pratilo mnogo gledalaca koji su tu bili da bi navijali i bodrili žabe.

Kako je trka odmicala čulo se sa strane: "Ovo je preteško!" ili "Nemoguće je da nastavite" I jedna po jedna žaba počela je da odustaje.

Žabe
foto: Shutterstock

Na kraju su ostale dve žabe koje su se hrabro penjale ka vrhu, kad je neko povikao: "Ovo je preteško za jednu žabu" i jedna od dve žabe je odmah odustala.

Međutim, poslednja žaba je išla napred i ubrzo je stigla do vrha. Svi su prišli da joj čestitaju i da je pitaju kako je uspela da dođe do vrha. Ispostavilo se da je žaba koja je pobedila bila GLUVA! Ona jednostavno nije čula ni jedan od komentara iz publike!"

Zato, ako vam neko kaže da vi nešto NE MOŽETE ili da je to izvan vaših mogućnosti, samo - zapušite uši!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs