Astrologija

PLUTON U ZNAKU VODOLIJE POTREŠĆE NAS IZ TEMELJA, A NAJTEŽE ĆE BITI NJIMA: Potpuni HAOS počinje sada i trajaće do 2044.

Saznajte koje važne teme će dominirati životima vašeg horoskopskog znaka u 2023.

Lifestyle
Autor:
PLUTON U ZNAKU VODOLIJE POTREŠĆE NAS IZ TEMELJA, A NAJTEŽE ĆE BITI NJIMA: Potpuni HAOS počinje sada i trajaće do 2044.
Šta nam astrolozi prognoziraju za 2023. godinu?, Foto: Shutterstock

Poznavajući glavne astrološke događaje koji se očekuju u 2023. možete bolje razmišljati i planirati kako da iskoristite novu godinu na najbolji način.

Saturn prelazi u Ribe

Od 2017. Saturn — strogi upravnik zodijaka povezan sa odgovornošću, zrelošću i dugotrajnim lekcijama — krstari kroz znakove Jarca i Vodolije. Ali 7. marta, Saturn konačno prelazi u Ribe, vodeni znak sasvim drugačije prirode. Pošto je Saturn vezan za strukturu, a Ribe su povezane sa kreativnošću i duhovnošću, ovo predstavlja odličnu priliku da se ozbiljno upustite u umetničke, pa čak i mistične vode.

Saturn u Ribe znači da će novi svaez početi da doživljava svoj povratak Saturna: Ako ste rođeni između 21. maja 1993. i 30. juna 1993. ili 28. januara 1994. do 7. aprila 1996., Saturn u vašoj natalnoj karti će uskoro doživeti pun ciklus, što znači da ćete polako (ali izuzetno) prelaziti u duboki trenutak rasta, transformacije i sazrevanja.

Pluton u Vodoliji

Šta li su ljudi radili 5. aprila 1777. godine? Za Pluton je taj datum bio poslednji put da je udaljena patuljasta planeta na kraju našeg Sunčevog sistema ušla u znak Vodolije. Plutonu je potrebno neverovatnih 248 godina da završi orbitu, što znači da su Plutonovi pokreti zaista veoma velika stvar. U stvari, Pluton nije menjao horoskopske znakove od 2008. godine, kada je ušao u Jarca i krenuo na 15-godišnje putovanje kroz ovaj ambiciozni (kriza, kasni kapitalizam, kriza) horoskopski znak.

Vodolija
foto: Shutterstock

Pluton predstavlja dugoročnu generacijsku transformaciju koja nas potresa iz temelja. Dakle, kada se Pluton preseli u Vodoliju — poslednji vazdušni znak zodijaka, povezan sa napretkom, inovacijama i revolucijom — možemo da predvidimo ogroman razvoj koji se odnosi na tehnologiju, medicinu, vladine strukture, pa čak i društvo u celini. Od sada pa sve do 2044. godine, Plutonovo kretanje kroz Vodoliju garantovano će dovesti u pitanje naš status kvo.

Jupiter u Biku

Ako postoji jedna planeta koja zna kako da se zabavlja, to je definitivno Jupiter — nebesko telo povezano sa ekspanzijom, obiljem i ženskom srećom.

Koji god horoskopski znak Jupiter zauzima, zagarantovano je da će dobiti malo magije u godini koja je pred nama, a 2023. bogatstvo će obasjati Bika. Jupiter prelazi u zemljani Bik 16. maja — horoskopski znak povezan sa pragmatizmom, svrhom, finansijama i životnom sredinom. Ne samo da će druga astrološka kuća Bika u vašoj natalnoj karti primiti obilje dobrih vibracija (kao i bilo koje planete u toj kući), već na kolektivnom nivou može da ima pozitivan uticaj na ekološki i ekonomski napredak.

Jupiter, Horoskop
foto: Shuterstock

Osobe u dobi od 12, 24, 36, 48, 60, 72 i tako dalje (u razmacima od 12 jer je to trajanje Jupiterove orbite), treba da se pripreme da doživite svoj Jupiterov povratak — divnu astrološku prekretnicu koja dolazi kao dodatna pomoć sreće na vašoj strani.

Čvorovi u Ovnu i Vagi

Da li znate da su pomračenja velika stvar? To je zato što aktiviraju severni i južni čvor sudbine - i, otprilike svakih 18 meseci, ove moćne nebeske tačke naprave značajan potez.

Ove godine će se pomeriti na osu Ovan-Vaga, po prvi put od 2014. Sa severnim čvorom (budućnost) u strastvenom, živahnom Ovnu i južnim čvorom (prošlost), koji zauzima Vagu orijentisanu na partnerstvo, teme će se, vođene ciljem, fokusirati na autonomiju, individualnost i novu realnost.

Pomračenje Sunca
foto: Shutterstock

Dolaze, naime, velike promene u vezi sa našim ugovorima i savezima. Ovo putovanje će započeti 20. aprila potpunim pomračenjem Sunca u Ovnu i nastaviti 14. oktobra drugim pomračenjem Sunca u Vagi, pri čemu će put totaliteta (put na kojem je pomračenje najvidljivije) formirati dinamičku dijagonalu preko Ujedinjenih nacija!

Drevni astrolozi su verovali da je pomračenje širom zemlje signaliziralo velike, kataklizmične promene za tu naciju, i iako će možda biti potrebno nekoliko godina da se razumeju implikacije ovog tranzita, nema sumnje da velike promene uvek dolaze. Ovo se takođe dogodilo 2017. Godine.

Retrogradna Venera

Svakih 18 meseci, Venera — planeta ljubavi, lepote i vrednosti — zastaje i okreće se na nebu zbog svog polugodišnjeg retrogradnog kretanja. Od 22. jula do 3. septembra, Venera će se kretati unazad u Lavu, horoskopskom znaku povezanom sa strašću, vidljivošću i teatralnošću koja je veća od života. Pošto ova retrogradnost govori o stvarima srca, očekujte promene vezane za ljubav tokom leta 2023. Ovo nije nužno loša stvar.

Iako nije preporučljivo praviti bilo kakve veće estetske promene tokom retrogradne Venere (drugim rečima, možda ćete želeti da odložite trošenje mnogo novca na redizajn vaše dnevne sobe tokom ovog vremena), ovaj planetarni potez nam daje snagu da razjasnimo svoje želje, potrebe i očekivanja.

žena, Razmišljanje, Tužna
foto: Shutterstock

Dakle, ako postoji određena vrsta veze za kojom ste žudeli - možda je to definisanje veze ili pauza - nemojte se iznenaditi ako dobijete jasnoću o svojoj istini tokom retrogradne Venere.

Retrgogradni Merkur

Na kraju, ali svakako ne i najmanje važno, mi smo „blagosloveni“ sa ogromna četiri retrogradna Merkura u 2023. godini: od 29. decembra 2022. do 18. januara, od 21. aprila do 14. maja, od 23. avgusta do 15. septembra i od 13. decembra do 23. decembra.

Kada se planeta komunikacija vrati unazad, možemo očekivati prekide komunikacija, kašnjenje u transportu i tehnološke kvarove. Ono što je interesantno u vezi sa retrogradnim Merkurom 2023. je da se svi oni javljaju u znakovima Zemlje (Jarac, Bik, Devica i Jarac), što znači da će ovi konkretni tranziti izazvati naše strukture, rutine i rasporede.

Iako ovo može izgledati kao najneugodnija stvar koju ste ikada čuli, to je takođe prilika za nas da prihvatimo spontanost i slučajnost. Na kraju krajeva, putovanje je odredište. To je retrogradni način Merkura!

Retrogradni Merkur
foto: Shutterstock

I na kraju, najveće teme koje utiču na živote svakog horoskopskog znaka u 2023.

Ovan: Nezavisnost, uspeh, individualni napredak Bik: Resursi, finansije, vrednosti Blizanci: Karijera, profesionalni razvoj, nasleđe Rak: Putovanja, avanture, filozofska ekspanzija Lav: Mogućnosti, izloženost, reputacija Devica: Partnerstvo, usklađivanje, saradnja Vaga: Rast, transformacija, otkriće Škorpija: Romantika, prepoznavanje, kreativnost Strelac: Isceljenje, prodori, oporavak Jarac: Struktura, stabilnost, uzemljenost Vodolija: Revolucija, autonomija, napredak Ribe: Disciplina, zrelost, prosperitet.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs