Neverovatno

PREMA BIBLIJI - ZA OVAJ GREH SLEDI NAJTEŽA KAZNA: Nikad ne biste pomislili o čemu se radi!

Deca ubice su prokleta do četvrtog kolena, a deca bludnice do desetog -Božanska logika je izgleda drugačija

Lifestyle
Autor:
PREMA BIBLIJI - ZA OVAJ GREH SLEDI NAJTEŽA KAZNA: Nikad ne biste pomislili o čemu se radi!
Prema bibliji ovo je najteži greh, Foto: Profimedia

Deca ubice su prokleta do četvrtog kolena, a deca bludnice do desetog. Međutim, postoji i teži greh, o kome govori priča o ženi cara Davida...

Božanska logika je drugačija...

Stari zavet kaže da Bog kažnjava ubicu i lopova za grehe do četvrtog kolena. Sa ljudske tačke gledišta, ubistvo je najveći greh, o tome govore religije, Krivični zakonik i zdrav razum. Ali Božanska logika izgleda drugačije.

Deca ubice su prokleta do četvrtog kolena, a deca bludnice do desetog.

Žena koja vara muža - slediti požudu, jer joj je požuda važnija od ljubavi. Stari zavet kaže da je požuda i neumerenost žene opasnija od ubistva.

Međutim, postoji i teži greh, o kome govori priča o ženi kralja Davida. Žena kralja Davida, Mihala prebacila je svom mužu kada je igrao od radosti „pred Gospodom“ i ponašao se, kako joj se činilo, neprilično za kralja. Doživela je osećaj superiornosti i prezira prema svom mužu – i kažnjena je tako što je postala jalova.

Ispostavlja se da se za ubistvo potomci kažnjavaju do četvrtog kolena, za preljubu - do desetog kolena, a prezir i osećaj superiornosti dovode do toga da deca jednostavno prestaju da se rađaju. To jest:

čovek dobija najtežu kaznu za najneupadljiviji greh.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs