moć unutrašnjeg glasa

KAKO DA UZ POMOĆ INTUICIJE DONESETE NAJBOLJU ODLUKU: Ove 2 tehnike imaju čudesnu moć!

Kako da donesete odluke uz pomoć intuicije - kaa ste u dilemi možete konsultovati svoju podsvest!

Lifestyle
Autor:
KAKO DA UZ POMOĆ INTUICIJE DONESETE NAJBOLJU ODLUKU: Ove 2 tehnike imaju čudesnu moć!
Foto: Shutterstock

U životu se susrećemo sa mnogim dilemama, trenucima kada nam je teško da shvatimo koja odluka je ispravna. U ovakvim situacijama možete koristititi i snagu intuicije- tu pomažu dve tehnike!

Kada izračunate prednosti i nedostatke bilo koje opcije i zpišete ih na papir - to je najbolji pristup. Međutim, šta ako imate jednako opcija za i protiv? Ili još uvek niste sigurni šta uraditi?

U ovom slučaju, trebalo bi da pribegnete intuiciji: to će vam pomoći da donesete pravu odluku. Da biste doneli tešku odluku na osnovu svoje intuicije, odnosno šestog čula, koristite sledeće tehnike.

Tehnika "semafor" - Lezite na krevet ili sedite za sto da vam bude udobno. Na papiru nacrtajte semafor, tri kruga različitih boja: crveni, žuti, zeleni. Uzmite olovku. Počnite da postavljate pitanja, najpre ona najjednostavnija, na primer: "Zovem se Ana?", "Želim li da idem na odmor?", „Da li volim svog partnera?" itd.

žena
foto: Shutterstock

Postavljajte pitanja i bez razmišljanja, odmah, bez oklevanja, pokažite na jedan od krugova. Zatim postavite pitanje na koje želite da dobijete odgovor. Moguće je da će vam intuicija na ovaj način olakšati.

Tehnika "Vage" - Izaberite vreme i mesto kada možete da budete sami da vam niko ne smeta. Možete da pustite tihu, prijatnu muziku ili da uradite par vežbi disanja, fokusirajući se na dah. Zatim podignite ruke dlanovima nagore.

Zamislite da na svakom dlanu leži jedna od opcija za rešavanje situacije. Osetite njihovu težinu na dlanovima. Šta mislite koji je teži, značajniji?

U ovom trenutku ne treba analizirati, već se samo fokusirajte na svoja osećanja. Onaj dlan koji je lakši, više vam prija, rasterećen je, on predstavlja odluku koja vam je približnija.

Naravno, ne možete ključne životne odluke donositi isključivo na osnovu intuicije, ali vam ona svakako može pomoći da u nekim trenucima svog života probudite podsvest, izvučete iz nje svoja razmišljanja, ideje, sve ono što ste možda potisnuli, i osvestite kako se osećate sa datom situacijom. Takođe, kada ste u dilemi, ne stidite se da tražite savet, pomoć ili podrpku od bliskih ljudi. To je deo zajedništva.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs