eden vud

IMALA JE DETINJSTVO IZ PAKLA! MAJKA JU JE MUČILA TOLIKO DA SU JOJ TRULILI ZUBI: Gde je danas najlepša devojčica sveta?


Nekada najlepša devojčica sveta Eden Vud, koja je slavu stekla zahvaljujući kontraverznom šou programu "Toddlers and tiaras", danas je ostavila pakao rijalitija iz sebe, a njena bivša menadžerka svojevremeno je otkrila istinu o svemu.

Lifestyle
Autor:
IMALA JE DETINJSTVO IZ PAKLA! MAJKA JU JE MUČILA TOLIKO DA SU JOJ TRULILI ZUBI: Gde je danas najlepša devojčica sveta?
Foto: Profimedia

Teško da je na televiziji postojao kontroverzniji i toksičniji šou program od "Toddlers and tiaras".

Rijaliti program koji je trebalo da bude zabavnog karaktera i koji je prikazivao dečje izbore za mis, zapravo je samo pokazao koliko daleko su roditelji spremni da odu u korišćenju dece, navodno "za njihovo dobro i svetlu budućnost".

Istina je da su većina "majki" u pomenutom rijalitiju neretko lečile svoje komplekse, i iživljavale se nad decom koja bi trebalo da se igraju, umesto da razmišljau o zahtevnim koreografijama, probama perika i kostima, veštačkim zubima i samopotamnjivanju...

Jedan od možda najekstremnijih primera bio je slučaj Eden Vud koja danas ima 17 godina, a koja je svetsku slavu stekla upravo zahvaljujući šou programu "Toddlers and Tiaras". Višestrukoj pobednici asocijacija na rano detnjstvo su izbori, mučna putovanja, čekanja satima na red za nastup, teror sudija i majke Miki koja je toliko daleko otišla da joj je u jednom trenutku i zaprećeno socijalnom službom.

Granica u slučaju Vudove nisu postojale. Ona je Eden koja je nekoliko puta proglašena i "najlepšom devojčicom sveta" još od druge godine vodila u solarijum, šminkala je, terala da nosi umetke, veštačke nokte, a rađena joj je i proteza jer "njeni zubi nisu bili dovoljno beli".

Na sve to, Eden koja je od takmičenja odustala sa 6 i tada smatrana seniorkom (osvojila je okruglo 300 titula) kada je ovaj tip takmičenja u pitanju, od druge godine je bila na energetskim pićima i kafi kojom ju je majka bukvalno nalivala kako bi izdržala takmičenja. Eden je zbog toga bila razdražljiva i često imala izlive besa i histerije, a majka ju je, bez pardona žestoko kažnjavala batinama.

Miki je do te mere želela da "sačuva lepotu" svoje ćerkice, da ju je terala da jede isključivo niskokaloričnu hranu, a vodila ju je i solarijum, a na koncu svega svakodnevno joj je davala i energetske napitke, kako bi Eden bila dobro raspoložena.

Ovakav način i tempo života nisu se dobro odrazili na zdravlje ove mlade dame - kontinuirano je imala jake glavobolje, a dobila je i probleme sa probavom.

Eden Vud
foto: Profimedia

Njena nekadašnja menadžerka Heder Rajan je u svojoj knjizi "Unleashing A Momster: A Look Behind The Curtain At The Tragic Life of America's Most Successful Child Pageant Star," otkrila još stravičnih detalja vezanih za Miki i javno je otpužila da je ćerku zanemarivala.

Heder je Miki opisala kao "lažljivu, ljubomornu, zahtevnu i zlu do srži". "Maleckoj su zubi trulili od tolike količine kafe i energetskih pića, trpela je bolove, i umesto da je majka odvede kod zubara, ona ju je tukla jer je bole", rekla je bivša menadžerka.

Ona je takođe dodala da je Eden morala da vežba svoje rutine po osam sati dnevno, a ukoliko bi pogrešila, Miki bi je "častila" najužasnijim rečima poput da je "izmet", "propalitet"... "da je poput svog oca - gubitnica koja nikad ništa neće napraviti od svog života", da je se stidi i slično, a koristila je i ružnije izraze.

Miki su zvali i "goničem dečijih misica - robova". Na sve to, majka monstrum branila se da je sve izmišljotina, te da je Eden razmazila jer ju je dobila tek sa 40 i da joj je ona sve na svetu. I sve bi to bilo divno da gledaoci u gorepomenutom rijalitiju nisu videli drugu stranu navodno brižne mame koja se izidralana svoju ćerku i na najmanje greške.

Sve što se dešavalo i te kako je ostavilo posledice na Eden koja je kasnije stvorila otpor prema stresnim situacijama, i imala napade panike i anksioznosti. Ipak, iako se danas trudi da živi normalan život kao i druge tinejdžerke dugogodišnja tortura i izbori uticali su i te kako na njen izgled.

I dalje se bavi modelingom i s vremena na vreme na takmičenjima za Miss, a imala je i epizodne uloge u pojedinim filmovima. Okušala se i u blogerskim vodama, a napisala je i autobiografsku knjigu.

Uprkos tome što je ova tinejdžerka uspela donekle da se vrati normalnom odrastanju, posledice oduzetog detinjstva su trajne, što se da videti i po njenom izgledu, ali i stilu života koji nalikuju jednoj 20-godišnjakinji.

Ona i dalje pokušava da se na nagovor majke probije u Holivudu. Ona se preselila u Los Anđeles kako bi bila u "centru zbivanja" i mogla da ide na audicije za filmove.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs