da li ste među njima?

SIGMUND FROJD: OVIH 5 osobina poseduju JAKE OSOBE!

Nezavisne i jake osobe odlikuju se ovim osobinama

Lifestyle
Autor:
SIGMUND FROJD: OVIH 5 osobina poseduju JAKE OSOBE!
Foto: Profimedia

Što više komuniciramo sa nekim osobama shvatamo koliko su one interesantne i nezavisne ličnosti. Pametni ljudi pažljivi su kad je upuštanje u nova poznanstva u pitanju, kao i kad je reč o otkrivanju sebe drugima.

Jedno od najpoznatijih imena u psihologiji, Sigmund Frojd imao je svoj sistem učenja i mišljenja.

U skladu sa tim sistemom on je verovao da mentalno izdržljive osobe krase određene osobine.

Neprekidan proces učenja

Oni koji shvataju život, znaju koliko je bitan proces učenja. Jake ličnosti nikada ne prestaju da uče i da rade na poboljšanju svojih mentalnih sposobnosti. Učenje novih stvari omogućava čoveku da ovlada mnogim poljima.

Sigmund Frojd
foto: Wikipedia

Nema žaljenja

Stabilne i jake ličnosti jednostavno neće praviti žrtvu od sebe i trošiti život na žaljenje koje ne donosi promenu. Svaka zrela osoba zna da je život u našim rukama, kao i da je ključno preuzeti odgovornost za sva dela i postupke u svoje ruke.

Bez raspravljanja

Odavno je poznato da se istina ne rađa u sporu i konfliktu. Prazne svađe i beskompromisno nametanje ličnog mišljenja ne vode nikuda.. Osobe koje imaju samopouzdanja neće tek tako upasti u isprazne rasprave.

Frojd je jednom prilikom rekao : Psi vole svoje prijatelje i ujedaju neprijatelje, sasvim suprotno ljudima koji nisu sposobni za čistu ljubav i koji uvek mešaju ljubav sa mržnjom.

Jednostavnost

Ova reč treba da opisuje naš unutrašnji život. Trud da budemo u miru sa sobom i da u našoj glavi ne vlada konfuzija i preterana zamršenost. Sigmund Frojd je smatrao da što je osoba zanimljivija i složenija, njen unutrašnji svet je jednostavniji.

"Voleti i raditi srodne su sposobnosti koje su znak pune zrelosti"

Ovako je nekad govorio Frojd: Upoznati sebe i osloboditi se straha jeste ključ sazrevanja svakog. Čovek mora da otkrije šta istinski voli i želi da radi. Na životnom putu jako je važno da ne radimo stvari koje se od nas očekuju ili koje se podrazumevaju. Svoj pun potencijal možemo ostvariti ako slušamo sebe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs