Tuga!

PAVLO POGINUO BRANEĆI UKRAJINU! IMAO JE SAMO 33 GODINE: Pre smrti glumac je uradio ovo!

Tokom bombardovanja ukrajinskog grada Irpina u nedelju poginuo je poznati glumac i voditelj Pavlo Li, poznatiji kao Paša. On se dobrovoljno pridružio redovima Oružanih snaga Ukrajine.

Lifestyle
Autor:
PAVLO POGINUO BRANEĆI UKRAJINU! IMAO JE SAMO 33 GODINE: Pre smrti glumac je uradio ovo!
Foto: Printscreen Youtube / The x Factor

Braneći svoj grad, u nedelju je izgubio život ukrajinski glumac i TV voditelj Paša Li, nakon što se dobrovoljno pridružio redovima Oružanih snaga Ukrajine.

Ko je bio Paša Li?

Trideset trogodišnji mladić rođen je na Krimu, a živeo je i radio u Irpinu, gradu koji se nalazi zapadno od Kijeva. Bio je glumac sinhronizacije, voditelj, a učestvovao je i u muzičkim emisijama.

Publika je mogla da ga upozna kroz filmove: "Senke nezaboravnih predaka", "#SELFIEPARTI", "Specijalisti", "Sastanak drugova iz razreda" i drugi. Mnogi fanovi pamte Pavela kao učesnika pete sezone vokalne emisije "X-faktor", ali i "Fabrike zbezda 3".

Li je 2017. godine snimio sportski akcioni film "The Fight Rules". Radio je i sinhronizaciju filmova "Kralj lavova" i "Hobit". Jedan od njegovih poslednjih projekata bila je TV drama "Provincial" iz 2021.

Od februara 2022. godine postao je voditelj dnevnog zabavnog programa na TV kanalu "DOM", a ono po čemu je bio prepoznatljiv je njegov osmeh.

Njegova poslednja objava na Instagramu

Želeo je da nešto uradi za svoj grad, mikrofon i scenu zamenio je vojnom uniformom. Ali, ni u toj situaciji ga nije napuštala nada da će se sve brzo razrešiti i da će ratno stanje prestati.

- Tokom zadnjih 48 sati imali smo priliku da sednemo i fotografišemo se dok nas bombarduju... Ali, mi se smejemo, jer ćemo se snaći, odbranićemo se. Ujedinimo se - napisao je Paša, verujući da će borbe ubrzo prestati.

Njegovu smrt potvrdio je i Sergej Tomilenko, predsednik ukrajinskog Nacionalnog udruženja novinara.

Da je Li poginuo, prvi je otkrio advokat Jaroslav Kuc, koji je tužnu vest objavio na svojoj Fejsbuk stranici.

Od Paše se oprostila i njegova koleginica, poznata umetnica Anastasija Prihodko.

-Zbogom, Paša Li... Naša pesma "Tvoje srce" zauvek će ostati u mojoj duši. Počivaj u miru - napsala je Anastasija.

Takođe, od glumca se na društvenim mrežama oprostila njegova koleginica Anastasija Kasilova.

- Bio je glumac, TV voditelj, moj kolega i dobar poznanik... Nikad ovo neću oprostiti - napisala je.

Emotivnu poruku svom prijatelju Paši je uputila i poznata ukrajinska pevačica Alina Paš.

- Moj šarmantni prijatelj, Paša Li. Leti u svetlost, jer ti si oduvek to bio. Zauvek ćeš ostati upamćen po širokom osmehu, dubokom pogledom i toplim zagrljajima. Hvala ti što su se naše duše upoznale. Volim - napisala je pevačica, koja je nedavno nastupala na nacionalnom izboru za Evroviziju.

Jedna od nastupa Pavla Li u takmičenju "X faktor":

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs