ispovest

OD 13. GODINE BIO SAM ZAVISNIK OD DROGE I NA IVICI SMRTI! NISAM MOGAO DA HODAM: A onda se desilo ČUDO!

Navukao se na drogu kao tinejdžer, više od deceniju bio zavisnik, ali je uspeo da izađe kao pobednik iz pakla.

Lifestyle
21:17h Autor:
OD 13. GODINE BIO SAM ZAVISNIK OD DROGE I NA IVICI SMRTI! NISAM MOGAO DA HODAM: A onda se desilo ČUDO!
Foto: PrintscreenFejsbuk/Austin Greene

Ostin Grin (27) koji živi u Ohaju u Americi prvi put je probao alkohol i marihuanu u 11. godini.

Očajnički je želeo da se uklopi u loše društvo, ali nikada nije očekivao da će se tako ludo navući da osećaj da je naduvan. Već od 13. godine bio je zavisnik.

To je tako brzo delovalo i više od 10 godina je svaodnevno konzumirao meta fetamin i heroin. Ali nakon što je brzo izgubio sposobnost hodanja i prekinuo sve veze sa porodicom, uključujući i 18-godišnju ćerku Kajonu, on je znao da mora da promeni svoj način života.

Sada nakon što je godinu dana čist od droge, odličio je da ispriča kako je izgledao njegov put do oporavka kako bi druge upozorio na opasnosti .

"Majka moje ćerke nije u njenom životu i nisam želeo da odrasta bez roditelja, započeo je svoju priču za Daily Star.

- Svaki aspekt života se poboljšao otkako sam se očistio od droge. Ponovo sam uspostavio kontakt sa porodicom i ćerkom koje sam tako sebično uništio svojom zavsnošću, rekao je i nastavio:

- Krao sam sve i svašta. Nisam birao. Čim bi nabavio nešto novca ponovo bih se naduvao. Od porodice sam uzimao novac za hranu, ali sve je išlo na drogu. U jednom trenutku, zbog raznih infekcija, toliko sam bio zaglavio u svetu droge da nisam mogao da hodam. Bio sam jako blizu smrti. Ali želeo sam da se promenim, želim sam da budem bolji otac - priča Ostin.

- Nisam želeo ćerku da vidim dok se sasvim ne očistim od droge. Uspeo sam, ona je danas svetlo mog života", govori ovaj mladić, koji se u međuvremenu i zaposlio kao fotograf.

Ne samo da je uspeo da vrati porodicu, već se danas oseća i fizički sposobnim.

Dok je koristio drogu , izgubuo je sposobnost hodanja jer je dobio tešku gljivičnu infekciju u donjem delu kičme.

Iako nisu bili sigurni koji je uzrok toga, doktori su verovali da je posledica ubrizgavanja igala.

" Morao sam ponovo da naučim da hodam.Moje mentalno zdravlje se poboljšalo tako da nisam više stalno depresivan i tužan zbog svega. Nemam više infekciju u kičmi, nemam više ni hepatitis C I B", zaključio je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs