Srbija

OVO ZANIMANJE INTERESUJE LJUDE U SRBIJI! Fakultet za ovu nauku postoji više od veka, ali tek sada je u ŽIŽI JAVNOSTI

Srbija je jedna od deset zemalja u kojoj se već godinu i po dana uspešno realizuje projekat "Šume u rukama žena"

Lifestyle
Autor:

U našoj zemlji partneri na ovom projektu su Šumarski fakultet i Uprava za šume u okviru Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.. - Osnovna misija projekta je pojačavanje sektora šumarstva na nacionalnom i mešunarodnom nivou. Poruka je da žene u šumarstvu jesu zastupljne, ali su i zanemarene.Žene mogu omogućiti da se prošire vidici - rekla je za Kurir televiziju Jelena Nedeljković, profesorka Šumarskog fakulteta.

Zasadi drvo
foto: Kurir TV

Dve stotine pedeset hiljada sadnica posadjeno je do sada širom Srbije u okviru akcije Zasadi drvo. Zahvaljujući partnerima akcije i volonterima kompanije Adria media grup i DM Drogerie markt mogu da se pohvale ovakvim rezultatima. U promeni loših navika, stvaranju zdravije životne sredine pošumljavanjem i obrazovanju mladih veliku ulogu medju partnerima ima Šumarski fakultet.

O ovoj temi je za Puls Srbije na Kurir televiziji govorio asistent Marko Kazimirović koji je od početka saradnje uključen u ovu važnu akciju.

Zasadi drvo
foto: Kurir TV

- Nadamo se da je ova akcija samo početak. Možda šumarstvo nema neke popularne brjke kada je u pitanju rodna ravnopravnost, ali postoji i razlog za to, jer je šumarstvo kao struka i posao veoma se naporni. Ali, postoji niz pozitivnih primera. Možda se to u budućnosti i promeni, kako se menjaju i životni trendovi - rekao je asistent Marko Kazimirović u Pulsu Srbije, na Kurir televiziji.

Zasadi drvo
foto: Kurir TV

- Danas je mnogo veća zainteresovanost javnosti za ovu temu. Takođe, Šumarski fakultet ove godine slavi 102 godine postojanja. Drago nam je da sada možemo da pokažemo znanje. Ljudi se više brinu za životnu sredinu, takođe - rekao je asistent Marko Kazimirović u Pulsu Srbije, na Kurir televiziji.

Zasadi drvo
foto: Kurir TV

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs