Vredi probati

5 saveta kako da sebe, a i druge, volite više: Ne težite savršenstvu, već napretku!

U bezuslovnoj ljubavi koju pružamo drugima, ne smemo nikada da zaboravimo na sebe, jer tek kada ljubav pružimo sebi na svakodnevnom nivou, onda smo spremni i druge da volimo, ne tražeći ništa zauzvrat
Lifestyle
19:28h Autor:
5 saveta kako da sebe, a i druge, volite više: Ne težite savršenstvu, već napretku!
Foto: Thinstock

Do skoro, blogerka Erin Lanahan nije puštala ljubav drugih u svoje srce, plašeći se povređivanja. Ali, kada je napokon savladala strah i otkrila osobi koju voli svoja iskrena osećanja, postalo joj je mnogo lakše. Sada, kako sama kaže, oseća visok nivo bezuslovne ljubavi i razumevanja za druge, piše Lovesensa.rs.

Ali, u svoj bezuslovnoj ljubavi koju pružate drugima, ne smete zaboraviti sebe. Jer, kada i sebi pružate bezuslovnu ljubav i razumevanje, opraštate i prihvatate sebe u potpunosti, tada ćete moći sve te uzvišene emocije da prenesete i osećate za druge.

OVDE pročitajte šta su poznati rekli o sreći.

Zato, Erin Lanahan daje pet saveta kako da osećate više ljubavi za sebe, pa samim tim i za druge.

1. Ako još uvek ne osećate pravu ljubav za sebe, ponašajte se kao da je tako.Ako sebi pristupite sa puno ljubavi i negujete sebe, bićete jači, a bićete i ponosni na sebe i svoj način života. "Vežbanje, meditacija, pomaganje drugima i zdrava ishrana meni jako pomažu", kaže Erin i savetuje da ne težite savršenstvu, već napretku.

2. Kada se osećate povređeno od strane neke osobe, setite se da je i ta osoba baš kao vi.

I oni su povređeni, osećaju strah, nesigurni su i osećaju potrebu da se brane i zaštite sebe. Ne razlikuju se pd vas. Vremenom, svi počnemo da reagujemo onako kako nam naše misli nalažu. Ali, ukoliko se posvetite bezuslovnoj ljubavi i saosećanju za sebe i druge, transformisaćete i svoje misli. Sve što vam treba je svest. Samo budite svesni.

OVDE pročitajte kako da prepoznate partnera koji je idealan za vas.

3. Životne stazeZapamtite, drugi su na svom životnom putu baš kao i vi na vašem. I oni rade najbolje što mogu i umeju.

4. Budite humani

Ništa vam neće više pomoći da počnete da saosećate sa drugima kao suočavanje sa ljudima koji imaju mnogo manje materijalnih dobara od vas, a mnogo veće probleme od vas.

5. IzlečenjePronađite duboko u sebi mesto na kojem nedostaje integritet, ljubav, poverenje, saosećanje, praštanje i prihvatanje. Zatim lečite to mesto. Budite strpljivi sa ovim procesom. Ponekad se male promene događaju vremenom. Dopustite sebi da se taj proces otkrije i spoznaćete ljubav prema sebi i drugima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs