OVAKO JE GOVORIO O SRBIMA

JEDINI INTERVJU HITLERA O SRBIMA: Zbog ovoga je Srbiju video kao opasnost po nacističku Nemačku!

Evo šta je vođa Trećeg Rajha zaista mislio o našem narodu

Lifestyle
Autor:
JEDINI INTERVJU HITLERA O SRBIMA: Zbog ovoga je Srbiju video kao opasnost po nacističku Nemačku!
Foto: Wikipedia

Herman Nojbaher, jedan je od retkih bliskih saradnika Adolfa Hitlera koji je modao da pruži uvid u to šta je vođa Trećeg Rajha zaista mislio o Srbima.

Ovako on ukratko sublimira stav nemačkog firera:

"Hitler je pripadao onoj vrsti Austrijanaca, koja polako izumire, a koja od godine 1914. ima antisrpski kompleks i to zbog ubistva prestolonaslednika u Sarajevu i izbijanja Prvog svetskog rata. Srbi su za njega: bombaši, ubice kraljeva, zaverenici, pučisti i krivci za svetske požare i evropske ratove. Ovo su bile uobičajne titule koje su Srbi stekli u austrougarskim krugovima".

Tokom jednog tročasovnog razgovora koji je vodio sa Adolfom Hitlerom, nemački firer mu je rekao i ovo:

- Mi nikada ne smemo da dopustimo da na Balkanu jedan narod koji poseduje osećaj političke misije i istorijske uloge postane suviše moćan. Upravo su Srbi taj narod. Oni su dokazali da imaju veliku državotvornu snagu, kao i velike, ambiciozne ciljeve, koji idu čak do Egejskog mora. Imam ozbiljne rezerve prema tome da takav narod u njegovim nastojanjima i ambicijama, ja još posebno ohrabrim i podržim!

U nemačkom državnom i vojnom vrhu svima je bio poznat stav Hitlera, koji se protivio svakoj ideji koja vodi jačanju Srba, zbog čega je uporno odbijao od strane Nojbahera predloženo stvaranje Velikosrpske federacije i Dražin zahtev za naoružavanje 50.000 četnika za borbu protiv partizana.

Ribentrop i Himler su podržali Nojbaherov predlog da se na slobodu puste visoki dostojanstvenici Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Gavrilo Dožić i vladika Nikolaj Velimirović. Njegov plan je propao zato što je Hitler bio decidno protiv toga, pošto je "patrijarh Gavrilo neprijatelj".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs