Neverovatno

AMERIČKI VOJNIK UKRAO ARAPSKU PRINCEZU, PA JE OŽENIO: Njeni roditelji poslali plaćenog ubicu, a onda se desilo OVO!

Možda je njen kavez bio zlatan, ali ipak je to bio samo kavez

Lifestyle
Autor:
AMERIČKI VOJNIK UKRAO ARAPSKU PRINCEZU, PA JE OŽENIO: Njeni roditelji poslali plaćenog ubicu, a onda se desilo OVO!
Foto: Printscreen/youtube/ Front Line Defenders

U morskoj bazi u Bahreinu, stacionirano je oko 8.500 američkog osoblja, a 1999. godine, jedan se od njih, tačnije Džejson Džonson, suočio sa vojnim sudom i pravnim bitkama kako bi oženio svoju voljenu devojku, stanovnicu Bahreina, Mirjam, koju je upoznao u lokalnom trgovačkom centru.

Pitate se čemu sudovi i problemi? Jednostavno - zato što je njeno puno ime Mirjam bint Abdulah al-Kalifa ona je deo kraljevske kuće Kalifa. Dakle, jasno je da je bilo malčice problematično kada ju je Džonson "uzeo" sa sobom u SAD.

A da bi stvar bila još gora, nije problem bio samo to što je Mirjam bila članica kraljevske porodice. Situaciju je dodatno zakomplikovala islamska vera njene porodice koja je bila nespojiva s Džonsonovim mormonskim uverenjima. Mirjam je bilo zabranjeno da se uda se za nekoga ko nije musliman, a ulogu je igrala i činjenica da je tada imala samo 19 godina, a on 23.

Postojalo je mnogo razloga zašto se ne bi trebali upošte viđati, ali ipak, privlačnost je bila jača, a ljubav je rasla. Onda je stiglo vreme kada je Džonson trebao da se vrati u SAD.

Nije se previše uznemiravao stvarima kao što su pasoš ili pravni dokumenti, već je svoju devojku prokrijumčario u SAD s falsifikovanim dokumentima i s bejzbol kapom Njujork Jenkija na glavi. Ipak, kada su sleteli u Čikago, američki službenici za imigraciju čekali su na Mirjam te je odveli u pritvor. Tamo su je držali tri dana, a na kraju su joj omogućili azil jer se ona brinula da bi mogla imati velike probleme s porodicom ako se vrati kući.

"Ona ne veruje da će sada moće da se vrati kući i da tamo bude sigurna", rekao je njen advokat Jan Bejar na službenom saslušanju tada. "Sve što je ona učinila je to što je napustila zemlju u kojoj joj ne dozvoljavaju da živi sa osobom koju voli", zaključio je.

Nakon samo nekoliko nedelja, par se venčao, a ubrzo je njena porodica poslala pismo opraštajući joj što je pobegla, ali ipak ne spomenuvši nigde njenog novog supruga. I dok su krako uspeli da žive bez prevelikih drama, Džonsonovi kolege marinci u jednom trenutku su saznali šta je učinio nakon čega su ga izveli pred vojni sud, degradirali ga zbog čega ih je na kraju i napustio.

Zatim je par otišao da živi u Las Vegas gde je on dobio posao na parkingu za automobile imućnih gostiju kazino klubova. Ali Mirjamina porodica nije zaboravila na njih. Naprotiv, FBI je kasnije saznao da su platili pola miliona dolara ubici da nađe Mirjam i ubije je.

A iako je izgledalo kao da sada napokon mogu živeti normalnijim životom, Džonson je za Associated Press izjavio da je njegova žena u jednom trenutku postala više zainteresirana za žurke u Las Vegasu nego za život sa suprugom. Kao šlag na tortu, u izlascima je trošila novce koje su zaradili nakon što su prodali svoju priču za film 'The Princess and The Marine'. Do 2003. godine, romansa je završila na ulicama Las Vegasa, a Džonson je 2004. potpisao papire za razvod. 'Uživao sam u svakoj minuti s njom. Duboko u sebi, ona zna da sam je voleo više od bilo čega u životu', rekao je tad.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs