SVE O MARIJI...I NAMA!

MARIJA, TI NISI ZNALA DA SI SAMA TRAŽILA: Neka, tako joj i treba kad se razvela, našla dečka sa 40 i skita ko šiparica!

Mariju Karan je udario dečko. Nalupao joj je par šamara. Velika stvar?!

Lifestyle
Autor:
MARIJA, TI NISI ZNALA DA SI SAMA TRAŽILA: Neka, tako joj i treba kad se razvela, našla dečka sa 40 i skita ko šiparica!
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

E sad, da Marija nije glumica, odnosno javna ličnost, mi verovatno nikada ne bismo saznali da je jednoj ženi, muškarac (verovatno duplo jači i nadmoćniji fizički) nalupao šamere u sred noći u centru Beograda. Dok se to dešavalo Mariji Karan, dešvalo se pararelno jod desetinama žena u Srbiji, i za sve njih, kao i za Mariju javnost je imala nultu toleranciju i razumevanje ravno amebama.

Jer, bože, šta ima ona da traži na ulici u 2 ujutru, a kod kuće ima decu? Što se razvodila, pa sad sa 40 poludela i našla dečka, kao šiparica? Sama je to tražila, ko joj je kriv? Što nije bolje birala, sad sigurno plače za mužem kojeg je šutnula...I ovoga i sličnog se načitasmo siti prethodnih dana.

A ja se samo pitam - da li nas je imalo sramota nas samih?!

Kakva mediokritetska zamena teza, prosto da neverujete da "ovo" može izaći iz usta iole civilizovanog čoveka u 21. veku!

Jer, Marija, ti nisi znala da ti kada si se razvela izgubila si pravo da dišeš, živiš, uživas, nađes novu ljubav. Tebi to nije dozvoljeno jer, bože, ti si glumica, žena, javna ličnost, majka, raspuštenica (izraz od koga posedim)

Ti treba da sediš kod kuće i vezeš goblene, a i ako odlučiš da se upustiš u tu besramnu avanuru zvanu nova veza - moraš biti spremna na to da su luk i strela javnosti nategnuti tako da čak i ako te dečko išamara, nekako ćeš na kraju ti biti kriva za to.

Marija Karan
Marija Karanfoto: Instagram Printscreen / Marija Karan

Jer da nisi "to tražila i (boga pitaj kako) zaslužila", on se sigurno ne bi tako ponašao, da nisi umišljena glumica, ne bi njemu tako "pukao živac", da nisi tražila đavola ne bi sedela uplakana i išamarama u njegovim kolima u pola noći, da bi te sutradan svaki mogući medij razvlačio po svojim naslovnim stranama, "jer si sama to tražila"!

Da, Marija, i sve ostale žene kojima se te večeri desilo isto, a mi ne znamo, ovo je tužna slika srpskog javnog mnjenja o nasilju nad ženama. Jer, "to je samo šamar", zar ne?

Nekako smo na kraju, čak i kada nas ubiju, mi tome barem malooo doprinele, a "oni" to najbolje znaju, skriveni iza svojih ekrana i tastaura u malim mračnim sobamam maminih i tatinih stanova (od kojih još uzimaju džeparac sa 35).

Jer znaš Marija, oni su kredibilni da ocene ko je kako i zašto zaslužio šamar, šutiranje, čupanje za kosu, uvrede, psovke, pretnje…Oni znaju! Uvek spremi da etiketiraju, satanizuju žrtvu, a abolitaju nasilnika.

Zato, Marija, i sve ostale žene - glavu gore i naravo da TREBA da prijavite nasilnika. Jer to je najmanje što je zaslužio, a za one sa stavovima iz Paleolita, za njih nijedna kazna nije adekvatna, nisu je ni vredno. Dovoljna im je kazna što se njihova hrabrost čuje i izviruje samo iza tastaure.

I zato, Marija - i sve ostale žene "krive" što ste isprovocirale svog partnera da vas udari, setite se da je mizantropija ovde majka i kraljica, da kadija i tuži i sudi i piše komentare na društvenim mrežama, i možda se bar na momenat ne osetite dvostruko viktimizovane, jer su vas osudili oni koji nisi nikada "počistili svoje dvorište", a kamo li presipitali svoje stavove, koje sa ponosom javno iznose.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs