OLIVERA JEVTIĆ UČESTVOVALA U DM ŽENSKOJ TRCI: Dame slavile zdravlje i zaštitu životne sredine

Parkovi i šume su tu da nas podsete na povratak prirodi i njeno očuvanje

Lifestyle
Autor:

Prošlog vikenda na Adi Ciganliji održala se „dm Ženska trka“ koja slavi zdravlje i život ženske populacije, ali i promoviše zaštitu životne sredine. Učešće u trci uzela je i naša atletičarka Olivera Jevtić.

A na trci na Adi ciganliji u organizaciji Beogradskog maratona izražena je nada da će se vremenom povećavati broj ženskih rekreativaca kada je trčanje u pitanju, a parkovi i šume su tu da nas podsete na povratak prirodi i njeno očuvanje.

Zasadi drvo
foto: Kurir TV

Svetlana Jovanović Mitić, marketing menadžer kompanije "dm drogerie markt Srbija" kaže da su Žensku trku pokrenuli u nekoliko gradova sveta.

"Ova trka nije obična, pored brige o zdravlju, osvrnuli smo se na osobe sa invaliditetom i ekološku poruku koja nosi ovu trku", rekla je ona.

Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona kaže da je ovo 15 put da se organizuje ovakva akcija, kojom pristupa sve više učesnica.

Zasadi drvo
foto: Kurir TV

"Žene potpuno ravnopravnoo učestuju u maratonu, od šest odsto smo dogurali na više od 30 odsto", zaključio je on i dodao da je bavljenja fizičkom aktivnostima primarna preventiva u borbi protiv mnogih bolesti.

Olivera Jeftić je dodala da je ispunjava ova akcija, lepo vreme i veliki broj prisutnih žena.

“Zasadi drvo”, akcija koju su 2019. godine pokrenuli Adria media group i “dm drogerie markt”, zajedno sa institucionalnim partnerima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Upravom šume, JP “Srbijašume”, JP “Vojvodinašume”, Pokretom Gorana Srbije i Privrednom komorom Srbije, Botaničkom baštom “Jevremovac”, Šumarskim fakultetom, srednjom Šumarskom školom u Kraljevu, Zavodom za zaštitu prirode Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavlja najveći projekat sadnje drveća u Srbiji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs