Obratite pažnju

ČUVENI PISHOLOG MIHAIL LITVAK: Uradi ovo i saznaćeš ko ti je najveći neprijatelj!

Najpre morate razviti pozitivan odnos prema sebi, a onda to možete učiniti i sa drugima

Lifestyle
Autor:
ČUVENI PISHOLOG MIHAIL LITVAK: Uradi ovo i saznaćeš ko ti je najveći neprijatelj!
Foto: Shutterstock

Ruski čuveni psihijatar i psihoterapeut Mihail Litvak razvio je teoriju pozitivnog načina života i razbijanja negativnih obrazaca pod nazivom "Psihološki aikido", a njegova knjiga sa istimnazivom doživela je planetarnu popularnost, piše Sensa.

Njegovi saveti i smernice za srećan život, bez previše briga, problema i komplikacija, postala su mnogima zvezda vodilja. Doktor Itvaknapominje da u svemu u životu treba krenuti prvo od sebe. Tako napominje da postoje 3 osobe kojima čovek želi da se dopadne, partner, šef i sam sebi. Ipak, napominje da ukoliko se ne dopadnete sami sebi i ne radite na ličnom razvoju, samopouzdaju i ljubavi prema sebi, teško ćete se dopasti i drugima.

U jednom intervjuu Mihail Litvak je istakao da naš život zavisi isključivo samo od nas samih i da smo mi odgovorni za sopstvenu budućnost i sreću.

Doktor je to objasnio na sledeći način: "Ne morate gledati druge. Važno je slediti svoj put. Ne morate juriti za srećom. Jedan od uobičajenih aforizama je da ako želite da saznate gde vam je glavni neprijatelj, pogledajte se u ogledalo. Samo mi sami sebi možemo nauditi. I samo mi možemo sve popraviti. Samorazvoj i samospoznaja jedini su ključevi uspeha."

Poslušajte doktora Litvaka, ali umesto da sledeći put u odrazu ogledala vidite neprijatelja, vi posmatrajte prijatelja koji je tu da vas sasluša, razume, voli. Vi verujete u sebe i pokušajte da zakoračite na dobru stazu života. Prigrlite svoje unutrašnje dete i osvestite - najpre morate razviti pozitivan odnos prema sebi, a onda to možete učiniti i sa drugima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs