Najvažnije u životu

OVU SUPERMOĆ SVAKO OD NAS DOBIJE NA ROĐENJU: Da li ste umeli da je iskoristite?

Svako od nas ima neku mračnu senku iz prošlosti, grešku ili promašaj, ali uprkos tome, zaslućujete da budete srećni

Lifestyle
Autor:
OVU SUPERMOĆ SVAKO OD NAS DOBIJE NA ROĐENJU: Da li ste umeli da je iskoristite?
Foto: Shutterstock

Osim života koji je najveći blagoslov, na rođenju dobijamo pravi dar od Univerzuma - mogućnost da budemo srećni, piše Lovesensa.

Rađamo se kao bića koja su satkana od raznih emocija, ali tokom života gubi se naša naivnost, otvorenost uma koje imamo kao deca, osećaj za sitnice i zaboravljamo da smo stvoreni kako bismo maksimalno iskoristili svoj urođeni dar - SREĆU!

Kako je sreća naša urođena sposobnost i dar, pokazuje naše telo koje se u depresivnom raspoloženju oseća umorno i slabo. Sa druge strane, kada je naš um srećan, i naše telo je zdravo, energično i poletno.

Životne okolnosti mogu uzrokovati da potisnemo sreću kao dar i sasvim je u redu da se u odrešenim trenucima osećate tužno. Ne treba forsirati lažni optimizam i potiskivati osećanja, već treba samo da osvestimo da ZASLUŽUJEMO APSOLUTNU SREĆU u svakom trenutku našeg života, ona je naš dar, deo našeg bića.

U negativnim situacijama pokušajte da usvojite svetliju perspektivu i umesto da se foksusirate na negativno, usredsredite se na mogućnosti. Ne dozvolite da tapkate u mestu i da vam spoljne okolnosti u potpunosti iz sećanja izbrišu činjenicu da uvek zaslućujete sreću.

Kada osvestite da je vaše potpuno pravo da budete srećni, lakše se koncentrišete na svoje ciljeve, razumete svoje poteze, rasuđujete i ostvarujete napredak. Sreća nam pomaže da kreiramo dobre puteve i budemo još srećniji.

Svako od nas ima neku mračnu senku iz prošlosti, grešku ili promašaj, ali uprkos tome, zaslućujete da budete srećni.

Sreća vas grli i prihvata apsolutno takve kakvi jeste!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs