PISMO SVIM ŽENAMA

PISMO PSIHOLOGA ŽENAMA KOJIMA PONESTAJE SNAGE: Kada je život težak, nepravedan i okrutan, ovo je način da IZDRŽITE!

Život često ume da nam se učini preteškim, i ne malom broju nas se ponekad kroz glavu provuče rečenica "ne mogu dalje, nemam snage..."

Lifestyle
16:44h Autor:
PISMO PSIHOLOGA ŽENAMA KOJIMA PONESTAJE SNAGE: Kada je život težak, nepravedan i okrutan, ovo je način da IZDRŽITE!
Foto: Shutterstock

Pismo psihologa ženama koje osećaju da im ponestaje snage.

Draga ženo, ti koja se u poslednje vreme i ne osećaš najbolje, ne gubi nadu i ne očajavaj.

Vratiće se vaš duhovni mir, poverenje, dobro raspoloženje, radost i svetlost koja vam ispunjava srce. Znam da ste zbunjeni i čini se da su se svi okrenuli protiv vas. Takvo je razdoblje ušlo u vaš život, ali kako je došlo, tako će i proći.

Ovo je samo poglavlje u priči koju pišete i kada je završite, nastavićete sijati.

Vrlo je teško opisati rečima koji su vas osećaji ispunili u poslednje vreme. Čini se da ste izgubili kontrolu nad svojim životom i da nećete uspeti. Čini se da živite život druge osobe. Ali sve će se to brzo završiti, jer ništa ne može trajati zauvek.

Ako ste spremni da odustanete i predate se, setite se: Niste rođeni za to. Rođeni ste da pokažete svetu koliko ste snažni i otporni i da možete nadvladati sve što vas boli i iz svega izaći jači.

Znam da su vam se dogodile i gore stvari. Puno gore, zar ne? I sada vam se čini da postoji samo jedna opcija – samo odustanite. Ali grešite, i to puno.

Loši odnosi, slomljeno srce, neispunjene nade i ciljevi svima su nam poznati. Ali znate šta? Prošli ste kroz sve. Svi znamo kako je to kad vam se srce razbije u milione sitnih čestica i morate ih skupljati sa poda jednu po jednu.

Svi znamo što je jednostrani odnos u kojem se vaša osećanja ne uzvraćaju. Umesto ljubavi i poštovanja, dobili ste usamljenost i prazninu.

Svi znamo kako pristupiti našem cilju, ali nešto neočekivano odjednom vam uništi sve planove.

A onda počnete razmišljati o nesposobnosti, slabosti i bezvrednosti. Krivite sebe što niste uložili mnogo truda, iako ste mogli i trebali bolje.

Ali koja je svrha ispuniti glavu takvim mislima?

Ne možete dopustiti da vas patnja i mentalni neuspeh bace na kolena. Nije tako lako rešiti se svega što vam se ne sviđa. Postoji još jedna mogućnost: Ustati poput feniksa iz pepela i setiti se ko ste.

Setite se svoje snage, izdržljivosti i vrednosti. Setite se ljudi koji su vas voleli i još vas vole, bez obzira na sve.

Setite se, već ste prošli kroz sličnu situaciju? Činilo vam se da više ne kontrolišete svoj život i da se on raspada. No, na kraju se sve ispostavilo kao da je zabluda. Razumite da se sve stalno menja.

Ponekad je život težak, nepravedan i okrutan. Ali sve je to privremeno. Živimo u svetu koji se brzo menja i mi se menjamo. Naš izgled, starost, osećaji, misli, mišljenja i ponašanje se menjaju.

Ali znate šta se nikad ne menja? Naš unutrašnji svet se ne menja.

Naša suština ostaje nepromenjena, samo pokušavamo prevladati poteškoće koje se pojavljuju pred nama. Ovo je dokaz da ćete ponovo postati ona stara vi, a stari osećaji će vam se vratiti.

Sećate li se kako je bilo u detinjstvu? Kako ste gledali na svet? Niste nestali, samo ste odrasli i sada gledate svet očima odrasle osobe. U svakom od nas vlada mlado oduševljenje. Međutim, to potiskujemo u sebi.

Zavirite u dušu i tamo nađite svoje detinjstvo. Tada ćete shvatiti da niste izgubili. Da, teško je, ali zapamtite da je “teško” samo riječ. Sve je to samo jedno poglavlje, a ne cjelovita priča.

S poštovanjem!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs