Obratite pažnju

1 NAVIKA KOJA ŽIVOT PRETVARA U SREĆU: Ne treba da čekate vikend ili ponedeljak, uradite OVO sada!

Ova vežba ublažava simptome depresije, opušta, ublažava nesanicu, smanjuje anksioznost i razdražljivost. Kada se redovno radi, pozitivan efekat vežbe traje dugo

Lifestyle
13:03h Autor:
1 NAVIKA KOJA ŽIVOT PRETVARA U SREĆU: Ne treba da čekate vikend ili ponedeljak, uradite OVO sada!
Foto: Shutterstock

Samo se setite tri lepe stvari:

Pre spavanja, pokušajte da se oslobodite negativnih misli. Ako ne možete da se smirite, onda zamislite sve svoje opsesivne strepnje u obliku cigle, koje mentalno slažete na gomilu blizu kreveta.

Mnogi od tih problema sačekaće vas do jutra, neki od tih problema će se jednostavno rastvoriti i smanjiti, ili čak nestati bez traga. Ako ste preterano uznemireni, fokusirajte se na duboko, sporo disanje - to će vam pomoći da se opustite.

Usredsredite svoju pažnju na tri prijatne stvari koje su vam se dogodile tog dana. Mogu biti velike ili male, inteligentne ili senzualne, glavno je da su vam te stvari dale pozitivna osećanja. Na primer, na poslu su vas hvalili, dete je reklo da vas voli, zadovoljni ste svojim radom tog dana itd.

Usredsredite se na svoja osećanja u vezi s ovim. Šta doživljavaš? Možda radost ili ponos na sebe, oslobađanje od problema, osmeh iz prijatnih uspomena.

Primetite kako se mišići vašeg lica kreću da bi stvorili osmeh. Osetite kako prijatne misli stvaraju toplinu u vašem srcu, grudima i celom telu. Zamislite da vaš mozak stvara nove veze koje pokreću sreću. Dok psihološki vežbate, zamislite kako hormoni radosti jure u malim rečicama, povezuju se i pretvaraju u pune reke sreće koje teče vašim receptorima i donose vam radost u život.

Dok sanjate, nastavite da istražujete svoju sreću, okusite je i setite se kakva je ona. Postepeno ćete shvatiti da ono što donosi istinsku radost i sreću ne zavisi od bogatstva, uspešne karijere ili društvenog priznanja.

Najjednostavnije i najrazumljivije stvari zbog kojih proživljavate prijatne trenutke uvek su uz vas, samo treba da obratite pažnju na njih.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs