MAGIJA STIŽE

PROLEĆNA RAVNODNEVNICA, 21. MART JE MOĆAN DAN: Uz pomoć ovih rituala, očistićete dom i dušu od negativne energije!


Prolećna ravnodnevnica je energetski moćno vreme za pojednostavljenje vašeg života i obnove
 

Lifestyle
13:47h Autor:
Foto: Shutterstock

Ravnodnevica je astronomski događaj kada Sunce u prividnome kruženju oko zemlje stigne nad Ekvator, uzrokujući da dan i noć budu približno jednakog trajanja na celoj planeti.

 

Naša planeta ima dve godišnje ravnodnevice, jedna u proleće i jedna u jesen.

 

 

Prolećna ravnodnevica je vreme ponovnog rađanja za ceo život na našoj planeti. Kako nas zima smešta u život tame, ravnodnevica se raduje jer donosi više sunčanih sati. Sav život na Zemlji zavisi od Sunca. Nije teško videti da svako živo biće slavi u vreme prolećne ravnodnevice. Ptice pevaju hvale, cveće je širom otvoreno, pčele plešu, a bebe svih vrsta se rađaju.

 

Šta to znači za vas? Proleće je lep podsetnik za ljude da transformišemo sebe i svoj dom. Možda ćete se osećati energično i življe nego u prethodnim mesecima.


To je zato što se naše sveto Sunce vratilo da donese nove početke i ravnotežu. Dok su dan i noć u jednakoj ravnoteži, mozak, telo i priroda prirodno slede taj trag.

 

Evo nekih ideja o tome kako možete dobiti najviše od prolećne ravnodnevice.

Devojka, proleće, urbana devojka, crveno, crveni ruž
foto: Shutterstock

Dom

 

Verovatno ste celog života slušali pojam "prolećno čišćenje". To je zato što su vaši preci znali važnost ravnodnevice i ulogu koju igra čak i u zatvorenom prostoru. Evo nekoliko načina na koja možete osvežiti dom.

 

 • Otvorite prozore što je češće moguće u ovo doba godine. Pozdravite nove početke koji izgledaju kao lagani povetarac na topli prolećni dan.

 

 •  Prođite svoj dom od vrha do dna, pretražite svaki kutak i rešite se onoga što više ne koristite. Naše kućno pravilo: ako se nešto ne koristi godinu dana, ne treba nam. Iako možda postoji nekoliko stvari na koje se ovo pravilo ne odnosi, uopšteno to vredi za svaki dom. Odvojite se od ovih predmeta, stvorite prostor za nešto novo. Ovo je jedna od najvažnijih stavki na vašem prolećnom spisku.
čišćenje doma, žena čisti
foto: Shutterstock
 •  Dubinski očistite svoj dom, uključujući prozore, toplinske / AC filtre, stropne ventilatore itd.

 

 • Neka vaša deca prođu kroz svoje igračke. Dajte svakom detetu kutiju i dopustite im da sami ispune kutiju. To je za njih ponovno rođenje, kao i smanjenje posla za vas.

 

 • Nakon čišćenja energetski očistite svoj dom pomoću kađenja

 

Ako ste zauzeti izvan kuće ili mislite da nećete imati vremena za obavljanje tih zadataka, razmislite o zapošljavanju osobe koja će vam pomoći u kući. Vredi potrošiti novac za pročišćeni životni prostor, što stvara razboriti um.
Vi ste jednako deo prirode kao i stablo koje gledate kroz prozor. Zato, recite sa prirodnom ravnotežom koja prati ponovno rođenje proleća. Šta je vaše lično ponovno rođenje? To može biti duhovno, fizičko, nova karijera ili preseljenje. Ovi jednostavni koraci omogućiće da otkrijete glavni željeni prioritet.

Često smo u životu svesni da želimo nešto promeniti, možda čak znamo šta bismo želeli da bude krajnji rezultat, ali šta prvo moramo promeniti? Koja nova, sveža ideja zaslužuje našu pažnju?

 

 • Meditirajte 20 minuta svaki dan. Započnite meditaciju pitajući se: "Ko sam ja?” Možda ste pitali i odgovorili na to pitanje u prethodnim meditacijama. To je pitanje koje se stalno razvija. Svemir možda ima iznenađujući odgovor za vas ovog proleća.

 

 • Provedite što više vremena na Suncu. Temperature su u proleće tople i prijatne. Sunce tokom ravnodnevice ima vibracijsku energiju koja pršti od živosti i novih ideja.

 

 • Navedite tri najvažnije stvari u svom životu koje su spremne za rođenje. Tokom pisanja vizualizujte i krajnji rezultat.

 

 • Praktikujte Zakon najmanjeg napora. Prolećna ravnodnevica je čisti preporod gde god pogledamo, zato dopustite da se vaš um i telo usklade sa tim i oslobode misli koje stvaraju paradoks.

 

 • Odvojite vreme za pozdrav Suncu tako što ćete ceniti Aunce, zahvaliti se i dopustiti vašem telu da se poveže sa tom silom.

 

 •  Uspostavite zabavni ritual sa svojom porodicom, kao što je slavlje uz aktivnost na otvorenom koja uključuje boju. Za neke je to tradicionalni lov na jaja, ali možete stvoriti svoju jedinstvenu tradiciju. Oslikavanje tegli za rođenje biljaka, planiranje šarenog jela gde svaki gost donosi određenu boju, ili sadnja semena i označavanje svakog reda šarenim trakamo svakako su neke od ideja.

 

 • Igrajte se često ovog proleća!

 

Uzmite poslednji spisak ideja i nastavite ga nadograđivati. Neki odrasli mogu gledati na igru kao na "gubitak vremena", ali uveravam vas da je upravo suprotno. Ako živite u hladnoj klimi, možda čak patite od sezonske depresije. Rezultati toga mogu stvoriti blokadu u svakom ponovnom rođenju ili kreativnim idejama. Igra, naropčito spolja, će:

 

 • Oživeti mladost

 

 • Povećati aktivnost mozga
 • Podstaknuti kreativnost
 • Otpustiti stres

 

Temperature u proleće savršene su za trčanje, igranje, planinarenje i uživanje u bilo kojoj od vaših omiljenih aktivnosti. Uživajte u svemu novom oko sebe.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...